ZUGIVÓK ÉS KOCSMATÖLTELÉKEK. A MAGYAROK KÖZÖTT TÚL SOK AZ ALKOHOLISTA?

ZUGIVÓK ÉS KOCSMATÖLTELÉKEK. A MAGYAROK KÖZÖTT TÚL SOK AZ ALKOHOLISTA?
Email

ZUGIVÓK ÉS KOCSMATÖLTELÉKEK. A MAGYAROK KÖZÖTT TÚL SOK AZ ALKOHOLISTA?

Email

Zugivó nők, kocsmatöltelék férfiak. A főorvos úrral készült korábbi video-riport a lap alján!

Zacher Gábort szinte mindenki ismeri. A szerencsésebbek a médiából, a szerencsétlenebbek pedig személyesen, amikor már a Honvéd kórházban kell vele találkozni a toxikológián.

loading…


Az alkoholista embereket sem kell bemutatni. A főorvos úr szerint hazánkban mintegy 800 ezer alkoholista van. Ha azt vesszük, hogy Magyarországon 10 millióan élnek és ebből levonjuk a gyermekeket, akkor ez a szám elképesztő! Gyakorlatilag ezzel a számmal Európában a negyedik helyet foglaljuk el, az alkoholmérgezésben elhunytak számát illetően pedig az első helyet foglaljuk el. Ez nem feltétlenül az elfogyasztott szesz mennyiségétől, hanem inkább a minőségétől függ.

A doktor úr felhívta arra is a figyelmet, előfordul, hogy a kommersz italok pultjainál több a sor, mint a kenyérnél. A SHE portál újságírója Zachert megkérdezte, hogy mikortól számít valaki alkoholistának? A főorvos úr válasza erre az volt, hogy nem alkoholista, valaki attól, hogy otthon hétvégén iszik.
A probléma ott kezdődik, amikor az italfogyasztás a mindennapjaink részévé válik. Sajnos a magyaroknál a stressz forrás pedig a mindennapokban meglehetősen fokozott (számlák kifizetése, munkahelyi stressz, család).

loading...

Az alkoholhoz való nyúlás helyett nem hogy szétboncolnánk a problémát magunkban, inkább bedobunk egy felest.

„Az alkoholnál jobb feszültségoldó nincsen, és az a baj, hogy ezt nagyon hamar megtanuljuk.” – nyilatkozta a legendás toxikológus.

A magyarországi alkoholisták számában még az a meglepő, hogy 800 ezer ember közül negyedmillió nő. Gondoljunk bele egy átlag falusi kocsmába, ahol csak egyedüli nő maga a csinos pultos lány, a vendégek pedig többnyire 75-nek kinéző 50-es családapák. Zacher szerint a férfialkoholizmus nem más, mint csapatsportág, a női alkoholizmus pedig spájz alkoholizmus. Az utóbbi azért van, mert egy nő szégyelli, ha már rendszeresen előkerül az üveg, így inkább megy is ki.

Elkezd úgy inni, hogy azt lehetőleg senki ne lássa! A hölgyek elképzelése teljesen egyértelmű. Hiszen, ha egy részeg férfit látunk saját hányásában fetrengve, legyintünk egyet. Nem így van a nőknél, mert ha ők árokba kerülnek, akkor botrányos lehet az emberek szemében. „Aggodalomra semmi ok”, hiszen, amikor bepillantunk egy egyetemistákkal teli romkocsmába, akkor a fiúk és lányok arányát egyenlően láthatjuk. Eltelik néhány évtized és már a hölgyek is felzárkózhatnak a férfi társaikhoz alkoholfogyasztást illetően.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

loading…


Jelenleg az alkoholista nők száma kevesebb, mint a férfiaké. Az alkoholisták közül segítséget kérő nők és férfiak aránya pedig egyenlő. Zacher Gábor szerint ez nem azt jelenti, hogy betegségük miatt a nők jobban aggódnának, mint a férfiak és tudatosabbak lennének. A hölgyek inkább úgy vannak vele, amikor egy idő után állapotuk romlik egy lepukkant arcot fognak látni a tükörbe.

Az interjú során az is felmerült, hogy mi az oka annak, hogy ennyire elfogadott a dohányzás és egy füves cigire miért kapják fel oly' sokan a fejüket?

 A toxikológus válasza, hogy a probléma a múltban keresendő, hiszen a honfoglaláskor is ittunk már kumiszon kívül is italokat. A marihuánás probléma azonban a közelmúltban jött be, ami a rendszerváltás utáni időszakra tehető. Néhányan a fű mellett iszunk a szürke hétköznapokon, karácsonykor, szilveszterkor, születésnapkor, szakítás után. Iszunk, ha előléptettek, iszunk, amikor kirúgtak. Az ivást kikerülni gyakorlatilag lehetetlen.

”Bűn-e hát az ivás? Dehogy az!”

A baj akkor kezdődik, ha idegesek vagyunk, amikor munka után nem ihatjuk meg a behűtött sört, bort. Ennek tetejében még agresszívabbak és rosszindulatúak is leszünk.
A főorvos úr szerint ne igyon az az ember, aki az alkoholtól ilyenné válik és kicsit is érdekli környezete. Senkinek nem hiányzik az életéből egy alkoholista apa, anya, vagy férj, feleség!

loading…


Forrás: she.hu

Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

Read previous post:
KÖSZÖNJÜK! AKIK KARÁCSONYKOR IS ÉRTÜNK DOLGOZNAK.
KÖSZÖNJÜK! AKIK KARÁCSONYKOR IS ÉRTÜNK DOLGOZNAK

KÖSZÖNJÜK! AKIK KARÁCSONYKOR IS ÉRTÜNK DOLGOZNAK A kollégákkal ünnepelnek a mentők, rendőrök, tűzoltók: Ők értünk dolgoznak karácsonykor is Magyarország —...

AJÁNDÉK AZ EMBERISÉGNEK-A TUDOMÁNY 100 %-BAN LEGYŐZTE AZ EBOLÁT!
AJÁNDÉK AZ EMBERISÉGNEK-A TUDOMÁNY 100 %-BAN LEGYŐZTE AZ EBOLÁT

AJÁNDÉK AZ EMBERISÉGNEK-A TUDOMÁNY 100 %-BAN LEGYŐZTE AZ EBOLÁT Megtörtént a rég várt áttörés! 11.000 tesztalany, 100 %-os hatékonyság! Az...

Close