VÉSZRIADÓ AZ EGÉSZSÉGÜGYBEN-EMBEREK EZREI VANNAK ÉLETVESZÉLYBEN.

"..emberek életébe kerül, hogy nincs elég pénz az egészségügyben, mert évente mintegy 32 ezer ember hal meg gyógyítható vagy megelőzhető betegségekben.."

 

Emberek ezrei fognak meghalni a magyar egészségügyben – Vészriadót fújt a kórházigazgató.

loading…


Drámai bejelentést tett dr. László Imre, a Honvédkórház és a Szent Imre Kórház volt főigazgatója.

Az egészségügyi szakember elmondta:

Válsághelyzettel fenyeget, hogy a jövő évi költségvetésben az egészségügyre szánt források nem érik el a GDP négy százalékát.

 

Dr. László Imre hangsúlyozta: az „elátkozott balliberális kormány” 2009-ben, a világgazdasági válság közepén is a GDP 4,3 százalékát fordította az emberek egészségére…

Most azonban ez az arány mindössze 3,95 százalék.

Kiemelte: egyes elemzések szerint akár 40 egészségügyi intézmény is bezárhat a jövőben annak a szigorításnak köszönhetően, hogy a jövőben az intézmények nem adhatják le úgy a rendeléseiket, hogy számláikon nem áll rendelkezésre azok fedezete.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

László Imre közölte: az egészségügyi intézmények összesen 35 milliárd forintos adósságot halmoztak fel.

A volt kórházigazgató hangsúlyozta, ennek a problémának a hátterében nem egyéni hibák állnak, hanem az általános alulfinanszírozottság.

Aláhúzta: emberek életébe kerül, hogy nincs elég pénz az egészségügyben, mert évente mintegy 32 ezer ember hal meg gyógyítható vagy megelőzhető betegségekben. Forrás.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás