ÚGY FELMENT A CUKOR ÁRA MINTHA HÁBORÚRA KÉSZÜLNÉNK.

ÚGY FELMENT A CUKOR ÁRA MINTHA HÁBORÚRA KÉSZÜLNÉNK.

Úgy felment a cukor ára, mintha háborúra készülnénk

[good_old_share]

Az elmúlt három évben alig változott az átlagos árszínvonal Magyarországon, ám ez nem jelenti azt, hogy nem voltak olyan termékek, amelyek jelentősén drágultak vagy éppen olcsóbbak lettek az év folyamán.

 

loading...

Általános tapasztalat, hogy a hétköznapi vásárlási élményeinkből nehezen rakjuk össze, milyen is az általános infláció Magyarországon. De vajon legalább a nagyobb ármozgású termékek beugranak?

loading…


Tavaly 12 hónap alatt 1,8%-kal emelkedtek a fogyasztói árak Magyarországon, és már a megelőző két évben is igen visszafogott ármozgást láthattunk. Volt viszont olyan termék ami ennek ellenére nagyot drágult tavaly, és olyan is ami közel 9%-kal lett olcsóbb.

A legjobban dráguló terméket a címben már elárultuk: a cukor világpiaci ára 2015 óta emelkedik, egyrészt azért, mert a globális fogyasztás újabb és újabb csúcsokra tör, másrészt pedig azért, mert néhány nagy termelő (például India és Thaiföld) kibocsátása időjárási okok miatt csökkent. Emiatt a hazai cukor fogyasztói ára egy év alatt 16%-kal emelkedett. (Szívesen mondanánk azt is, hogy az áfa-csalók kedvelt terméke azért lett drágább, mert sikerült visszaszorítani a nagy körbeutaztatásos visszaéléseket, de erre vonatkozóan nincs megbízható információ.)

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

A listán találjuk az üzemanyagokat is. Pedig 2016 elején még tovább is tudtak esni az árak, ám az év közepétől érezhetően felfelé indult az olaj világpiaci jegyzésára, ez pedig kihatott kutakon is érezhetővé vált. És persze volt egy kormányzati adóemelés is. Adózási okokból drágultak a dohánytermékek is, a lottószelvények árán pedig többször is emelnek, hogy a kifizetések is magasabbak legyenek. A tv-előfizetés ára a TV2 és az RTL Klub előfizetői díjának bevezetése miatt emelkedett. Forrás. [apss_share]

loading...

loading…


Facebook hozzászólások
loading...