UFO MIATT RIADÓZTATTÁK A MAGYAR LÉGIERŐT

UFO MIATT RIADÓZTATTÁK A MAGYAR LÉGIERŐT.
Email

UFO miatt riadóztatták a magyar légierőt 1968-ban.

Azonosítatlan és persze engedély nélküli repülő tárgy landolt a taszári légibárzison 1968-69 környékén – derült ki az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára Facebook-oldalára kitett jelentésből. A tárgy pontos alakját nem tudták kivenni, mert azt aranyos-opálos köd övezte. A fegyveres őrök 200 méteres távig közelítették meg, de parancsot kaptak, hogy eddig és ne tovább. 

Email

A pánik a tetőfokára hágott, 16 darab MIG-21-es, rakétákkal felszerelt vadászgépet is riadóztattak emiatt. Ezután már olyan izgalmas az egész, hogy inkább idézzük:

loading…


Az elmondás szerint, miután szovjet katonák is meg akarták azt közelíteni, az UFO felemelkedett a betonpályáról 150-200 m magasságba. A parancsnokság parancsot adott az UFO üldözésére és annak kényszerleszállítására, azonban az mindenki szemeláttára percek leforgása alatt eltűnt a magasban. A radarok csak pár pillanatig tudták követni.

A BRFK III/II-B alosztály 1976. május 12-én kelt jelentésében olvasható mindez, amit egy ellenőrzött informátor, bizonyos Riporter adott le. Ő egy kaposvári matróztól hallotta, aki pedig egy katonától, így persze kérdéses az info hitelessége.
A jelentést amúgy Colman von Keviczky (Keviczky Kálmán) neves UFO-kutató ellenőrzésére nyitották, aki amerikai állampolgárként egy hónapot Magyarországon volt és UFO-észleléseket gyűjtött. A hírszerzés persze gyanúsnak találta, és a hidegháborús paranoiában ellenséges kémtevékenységet akart rábizonyítani. Persze hiába mozgósítottak ügynököket, szovjet és lengyel kapcsolatokat, végül kiderült, hogy Keviczky csak magának akarja kikaparni a gesztenyét, mint elsimert UFO-kutató. Ahogy a csodás jelentés fogalmaz:

loading...

Mivel az "UFO" propaganda nem ütközik törvénybe és mögötte hírszerző szerv jelenlétét nem állapítottuk meg, így a bizalmas nyomozást bűncselekmény hiányában megszüntettük.

Az UFO-k persze nem hülyék, nem véletlen, hogy a légierő egy fontos támaszpontját pécézték ki maguknak. 2009-ben egyszer írt Knoll Gyula nyugalmazott pilótáról a Sonline, mivel Knoll repülő csészealjat Kaposvár környékén (Taszár az agglomerációban van). Kattints: MAGYAR X-AKTÁK – KNOLL GYULA TALÁLKOZÁSA AZ ISMERETLENNEL

A több évtizede történt eset során Knoll kb. 4000 méteren repült a város felett, amikor erős fényt látott a levegőben. MIG-17-esével begyorsított, mire a fény villámgyorsan elsuhant az osztrák határ felé. Knoll Gyuláról azért tudni kell, hogy megrögzött UFO-hívő.
Nemrég írt az Index is arról, hogy az amerikai hírszerzés, a CIA beismerte, az ötvenes évek UFO-őrülete részben az ő számlájukra írható, hisz akkoriban tesztelték az U-2-es kémrepülőgépet, ami durva magasságokban szállt. Kattints: A CIA ELISMERTE HOGY LÉTEZIK AZ 51-ES KÖRZET!

Persze az UFO-hívők egyből megjegyezték, az azért különös, hogy a repülések (már nyilvánosságra hozott) időpontjai és az észlelések időpontjai sokszor nem voltak fedésben egymással. 

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

Read previous post:
KOLOMBUSZ, AZ ÜNNEPELT TÖMEGGYILKOS.
KOLOMBUSZ, AZ ÜNNEPELT TÖMEGGYILKOS

KOLOMBUSZ, AZ ÜNNEPELT TÖMEGGYILKOS Egy elgondolkodtató videó! Kolumbusz, az ünnepelt tömeggyilkos. loading... Október 12-ét Kolumbusz napjaként ünnepli Amerika. Pedig valójában...

INDUL A VADÁSZAT: MOSTANTÓL MEGSEMMISÍTHETIK AZ EMBERCSEMPÉSZEK HAJÓIT A TENGEREN.
INDUL A VADÁSZAT: MOSTANTÓL MEGSEMMISÍTHETIK AZ EMBERCSEMPÉSZEK HAJÓIT A TENGEREN

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa pénteken felhatalmazta az Európai Uniót, hogy a líbiai partokhoz közeli nemzetközi vizeken lefoglalhassa vagy megsemmisíthesse az...

Close