TÖBB NYUGDÍJAT KAPHAT AKI NEM HITT A KORMÁNYNAK.

TÖBB NYUGDÍJAT KAPHAT AKI NEM HITT A KORMÁNYNAK.
Email

TÖBB NYUGDÍJAT KAPHAT AKI NEM HITT A KORMÁNYNAK.

Email

És akkor kiderült, több nyugdíjat kaphat, aki nem hitt a kormánynak….

 

A kormány bevándorlásszervezési illetéket vetne ki a civilekre, a devizahitelesek rossz híreket kaptak az EU Bíróságától, és az is végképp egyértelmű lett: egy életre búcsút mondhatnak 2011 előtti befizetéseiknek a volt magánnyugdíjpénztári tagok. Ez a hvg.hu heti gazdasági összefoglalója.

loading…


Bevándorlásszervezési illetéket vethet ki a kormány – a nagy sorosozásban ez az a pont, amely valóban fájhat több civil szervezetnek. Azok a „migrációt támogató szervezetek”, amelyek külföldről több pénzt kapnak, mint Magyarországról, a külföldi pénz után 25 százalék illetéket fizethetnének, már persze ha az új terveket nem csak kampányfogásnak szánja a kormány, és tényleg lesz belőlük valami. Közhasznúnak pedig csak az a szervezet minősülhetne, amely „tényleges társadalmi támogatottsággal bír”: ez a kormány szerint azt jelentené, hogy a támogatásainak legalább a fele belföldről érkezik.

A Financial Times eközben arról írt: Soros György visszavágna. A milliárdos – aki úgy gondolja, az őt ért támadások mögött az áll, hogy Putyin nem szereti – eredetileg azt tervezte, hogy leállítja a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatását, most azonban dollármilliárdokat ad a civileknek. A most 87 éves Soros úgy tervez: ha az egészsége engedi, még öt éven át az alap élén marad.

loading...

Végképp nyilvánvaló lett mindenki számára: egyéni számlák helyett az államkasszában landolt az a vagyon, amit a magánnyugdíjpénztáraktól lenyúltak. Pedig a 2011-es nyugdíjreform idején azt ígérte a kormány: semmilyen kár nem érhet senkit, aki átlép az állami rendszerbe.

loading…


A magyar rendszer fenntarthatóságát alapjaiban határozta meg, hogy a 3000 milliárd forintból egyetlen fillér sem került a nyugdíjkasszába. Ennek egy részéből az államadósságot csökkentették, több száz milliárd forintot pedig egyszerűen felélt a kormány.

Ne maradj le semmiről! Kattints és iratkozz fel a hírlevélre: https://civilkontroll.com/newsletter/

Annyi biztos: a korábbi tagok egy életre búcsút mondhatnak a 2011 előtti befizetéseiknek. Az a 60 ezer ember pedig, aki nem engedett a kormány zsarolásának, örülhet: 2011 és 2017 között átlagosan 70 százalékkal nőtt megtakarítása értéke. De az is ezen a héten derült ki, hogy az önkéntes nyugdíjpénztárak egy részében 10 százalék fölötti növekedést lehetett elérni.

Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

Read previous post:
FELHÍVÁS! NAGY ERŐKKEL KERESSÜK! MENET KÖZBEN KIDOBTA EZT A CSODASZÉP KUTYUST!
FELHÍVÁS! NAGY ERŐKKEL KERESSÜK! MENET KÖZBEN KIDOBTA EZT A CSODASZÉP KUTYUST!

FELHÍVÁS! NAGY ERŐKKEL KERESSÜK! MENET KÖZBEN KIDOBTA EZT A CSODASZÉP KUTYUST! VECSÉSNÉL A NÉGYES ÚTON MENET KÖZBEN KIDOBTA EZT A...

A MIGRÁNSOK CSAK ÚGY BEREPÜLNEK MAGYARORSZÁGRA.
A MIGRÁNSOK CSAK ÚGY BEREPÜLNEK MAGYARORSZÁGRA.

A MIGRÁNSOK CSAK ÚGY BEREPÜLNEK MAGYARORSZÁGRA. A migránsok már magángéppel érkeznek....   Jadranka Roganovic - A migránsok meg csak úgy...

Close