A TÉNYEK: NÉGYSZER ANNYI LAKÁST ÁRVEREZTEK EL A BANKOK.

Négyszer annyi lakást árvereztek el a bankok.

Van, aki így gondolja: tehát négyszer annyi embert tettek tönkre…

 

Az MNB adatai szerint tavaly 1093 lakóingatlant értékesítettek a bankok, ami közel négyszerese az egy évvel korábbi 259 darabnak.

loading…


Csak az idei első negyedévben már 480 lakóingatlan került kalapács alá, írta a Portfolio.hu.
A nem teljesítő hitelek állománya ugyan csökkent, még mindig közel fele a csúcson látottnak, ráadásul a késedelmes tartozások közel 80%-a jelzáloghitel, vagyis közvetlen veszélyben van miattuk az adós otthona is, továbbra is 120 ezer fölött lehet a 90 napon túli jelzáloghitelek száma.

Neked mi a véleményed az adósmentő csomagról, és a forintosításról? 

 

A probléma egy része csak a statisztikákból tűnt el, az adósok szempontjából megmaradt: a bankok nagy összegben adtak el ilyen hiteleket követeléskezelőknek, akiknél tovább él a tartozás.

Egy hozzászóló véleménye: normális országban nem történhetne meg ilyesmi …. se…… Én is ügyvédhez fordultam, de sok megmentéssel még rosszabb a helyzet. mármint "megmentéssel", amiket nem az adósok megmentésére hoztak létre, hanem a bankoknak a memgmentésére. Mentőcsomagok az adósok részére nem voltak.

loading…


Emellett továbbra is nagy szerepet játszik a Nemzeti Eszközkezelő, 2016 végéig 27 800 ingatlant vásárolt meg az állami intézmény, de mivel összesen 40 ezer ingatlant már felajánlottak neki, gyakorlatilag betelt a kormány által megszabott 35 ezres kvóta.

A bankok év végéig összesen 72 ezer problémás adóssal vették fel a kapcsolatot, de az adósok közel harmada nem bizonyult együttműködőnek. 2016 végéig csak 3 800 ügyletnél sikerült egyezségkötésig eljutni a feleknek, ezeknek a hiteleknek közel felét átsrukturálták.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

A bankoknál ma az autóhiteleknél és a szabad felhasználású jelzáloghiteleknél a legmagasabb a súlyosan hátralékos hitelek aránya. Szokás szerint jól törlesztenek viszont az államilag támogatott lakáshitelek és az általában viszonylag rövid lejáratú és kis összegű áruhitelek adósai.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás