A TÉNYEK: NÉGYSZER ANNYI LAKÁST ÁRVEREZTEK EL A BANKOK.

A TÉNYEK: NÉGYSZER ANNYI LAKÁST ÁRVEREZTEK EL A BANKOK.
Email

A TÉNYEK: NÉGYSZER ANNYI LAKÁST ÁRVEREZTEK EL A BANKOK.

Email

Négyszer annyi lakást árvereztek el a bankok.

Van, aki így gondolja: tehát négyszer annyi embert tettek tönkre…

 

Az MNB adatai szerint tavaly 1093 lakóingatlant értékesítettek a bankok, ami közel négyszerese az egy évvel korábbi 259 darabnak.

loading…


loading...

Csak az idei első negyedévben már 480 lakóingatlan került kalapács alá, írta a Portfolio.hu.
A nem teljesítő hitelek állománya ugyan csökkent, még mindig közel fele a csúcson látottnak, ráadásul a késedelmes tartozások közel 80%-a jelzáloghitel, vagyis közvetlen veszélyben van miattuk az adós otthona is, továbbra is 120 ezer fölött lehet a 90 napon túli jelzáloghitelek száma.

Neked mi a véleményed az adósmentő csomagról, és a forintosításról? 

 

A probléma egy része csak a statisztikákból tűnt el, az adósok szempontjából megmaradt: a bankok nagy összegben adtak el ilyen hiteleket követeléskezelőknek, akiknél tovább él a tartozás.

Egy hozzászóló véleménye: normális országban nem történhetne meg ilyesmi …. se…… Én is ügyvédhez fordultam, de sok megmentéssel még rosszabb a helyzet. mármint "megmentéssel", amiket nem az adósok megmentésére hoztak létre, hanem a bankoknak a memgmentésére. Mentőcsomagok az adósok részére nem voltak.

loading…


Emellett továbbra is nagy szerepet játszik a Nemzeti Eszközkezelő, 2016 végéig 27 800 ingatlant vásárolt meg az állami intézmény, de mivel összesen 40 ezer ingatlant már felajánlottak neki, gyakorlatilag betelt a kormány által megszabott 35 ezres kvóta.

loading...

A bankok év végéig összesen 72 ezer problémás adóssal vették fel a kapcsolatot, de az adósok közel harmada nem bizonyult együttműködőnek. 2016 végéig csak 3 800 ügyletnél sikerült egyezségkötésig eljutni a feleknek, ezeknek a hiteleknek közel felét átsrukturálták.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

A bankoknál ma az autóhiteleknél és a szabad felhasználású jelzáloghiteleknél a legmagasabb a súlyosan hátralékos hitelek aránya. Szokás szerint jól törlesztenek viszont az államilag támogatott lakáshitelek és az általában viszonylag rövid lejáratú és kis összegű áruhitelek adósai.

Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

loading...
Read previous post:
BECSAPOTT A BANK, BECSAPOTT A KORMÁNY IS.
BECSAPOTT A BANK, BECSAPOTT A KORMÁNY IS.

BECSAPOTT A BANK, BECSAPOTT A KORMÁNY IS. Úgy látszik, lassan egyetlen szalmaszál sem marad, amibe kapaszkodhatnának azok a pórul járt...

MIÉRT MI FIZETJÜK UKRÁN ÁLLAMPOLGÁROK TÍZEZREINEK A NYUGDÍJÁT?
MIÉRT MI FIZETJÜK UKRÁN ÁLLAMPOLGÁROK TÍZEZREINEK A NYUGDÍJÁT?

MIÉRT MI FIZETJÜK UKRÁN ÁLLAMPOLGÁROK TÍZEZREINEK A NYUGDÍJÁT? Mielőtt bárki manipulálást kiáltana, az alábbi írás a Kárpátalja című lap hasábjain...

Close