Szó nélkül lelőtték a család által megmentett őzikét a vadászok

Szó nélkül lelőtték a család által megmentett őzikét a vadászok

Szó nélkül lelőtték a család által megmentett őzikét a vadászok

Egy magyar család megmentett egy őzgidát, kiderült, hogy nem tarthatják otthon, ezért a vadászok gondjaira bízták. Nem kellett volna…

Megdöbbentő esetről számolt be egy szekszárdi nő a Facebook-oldalán megosztott írásban.

loading...

A család 9 hónappal ezelőtt egy főút mellett egy elpusztult nőstény őzre bukkant, amely mellett ott hevert egy fiatal őzgida is. A családnak megesett a szíve a kis állaton, ezért hazavitték a kertjükbe, ahol gondozni kezdték. Az állat kifejezetten barátságosnak bizonyult, a család gyerekeihez erősen kötődött.

A nő leírja, tisztában voltak vele, hogy előbb-utóbb meg kell válniuk az őzikétől, mivel akár veszélyes is lehet, ahogy növekszik, fejlődik. Arra azonban nem számítottak, hogy a helyi vadászok bejelentést tesznek, hogy a család egy őzet nevel a háznál.

Ők ezt nem is tagadták, a nő elmondása szerint az első pillanattól fogva együttműködtek a hatósággal, és vállalták a következményeket.

A bejelentést követően két hét múlva egy végzés érkezett a családhoz, amely szerint az őzet át kell adniuk egy vadásztársaságnak.

loading...

A családtagok szomorúak voltak, sajnálták, hogy el kell búcsúzniuk az őzikétől, de remélték, hogy időről időre meglátogathatják, különösen, miután a vadászok elmondták nekik, hogy az állat annyira szelíd, hogy nem lehet már a természetbe visszaengedni.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A napokban aztán felhívták a vadásztársaságot, hogy megkérdezzék, hová került az állat, mert szeretnék meglátogatni. A vadász erre csak annyit válaszolt:

az állatot még tegnap, az önöktől való távozás után leöltük.

A nő a poszt végén megjegyzi: nem a vadászokkal van baja általánosságban, csupán azzal a két emberrel, akik így kezelték az őzike ügyét. Forrás.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Koronavírus teszt korai szakaszban. Így pusztítsd el a koronavírust.
Koronavírus teszt korai szakaszban. Így pusztítsd el a koronavírust.

Koronavírus teszt korai szakaszban. Így pusztítsd el a koronavírust. Jakab István - Az új koronavírus néhány napig nem mutatja a...

Koronavírus - 10 napja a lakásban vagyunk
Koronavírus – 10 napja a lakásban vagyunk

Koronavírus - 10 napja a lakásban vagyunk Nora Szalai - Nem szoktam általában soha, semmilyen politikai vagy közéleti témához hozzászólni,...

Close