Szentendrei mentőknek gyűjtöttek fertőtlenítőre, de az OMSZ lecsapott rá

Szentendrei mentőknek gyűjtöttek fertőtlenítőre, de az OMSZ lecsapott rá

Szentendrei mentőknek gyűjtöttek fertőtlenítőre, de az OMSZ lecsapott rá

Pár óra alatt összegyűlt a pénz a fertőtlenítő berendezésre, amit egy magánszemély kezdeményezett Szentendrén, de még be sem melegedett a helye, máris elkérte az OMSZ központja.

Két napja írta ki Kulcsár Alexandra a szentendrei helyi csoportban, hogy ózongenerátort akar venni a mentőállomásnak, amely 90 ezer embernek nyújt segítséget a Dunakanyarban. Az egyébként is siralmas körülmények közt, egy lepusztult épületben dolgozó szentendrei mentősöknek minden segítség jól jön ezekben az időkben.

loading...

Néhány óra alatt összejött a pénz a generátorra, amelyet az eladó 95.000 forint helyett 85.000-ért adott oda a gyűjtőknek. Ám ma reggel kiderült, nem sokáig élvezhette a mentőállomás a tisztítót, mert azt el akarják vinni az OMSZ központi bázisára, hogy ott használják. 

Kulcsár Alexandra, aki egyébként a helyi gyerek- és háziorvosoknak is igyekszik maszkokat és fertőtlenítőszereket szerezni, ahogyan ő fogalmaz „egyszemélyes operatív törzsként” és néhány napja szintén a mentőknek küld ételt környékbeli vendéglátósok és az emberek összefogása révén, felháborodásának adott hangot. 

Elmondása szerint az adakozók helyben szerették volna használni a tisztító berendezést, ami érthető is.

Az ügyben természetesen kerestük az állomásvezetőt, aki tájékoztatott minket a helyzetről, de aztán visszavonta a nyilatkoztatát. Szentendre város alpolgármestere, Pilis Dániel közlése szerint viszont szó sincs elvételről.

loading...

„A helyi mentőállomás tájékoztatása szerint kölcsönkérték a készüléket a hétvégére, amit bajtársi segítségnyújtás keretében kölcsön is adott a helyi mentőszolgálat, mert ideiglenes tartalékkapacitás-gond akadt a megyei központban, ahol az összes olyan mentőautót fertőtlenítik folyamatosan, amelyek részt vesznek a koronavírusos esetek szállításában. Hétfőn visszakerül a készülék a szentendrei mentőállomásra.”

Hogy ez így van-e vagy sem, egyelőre nem derül ki, mert az adományozó magához vette a generátort. Tájékoztatása szerint jogásszal egyeztetett az ügyben, aki elmondta, hogy jelenleg nincs olyan szintű vészhelyzet, amely lefoglalást indokolttá tenne, erre a megyei operatív törzs adhat utasítást.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A megoldás vélhetően egy kölcsönadási szerződés lesz, melyben kikötik, hogy nem járulnak hozzá, hogy a készüléket elvigyék, vagy másnak kölcsön adják. Hogy ez elég lesz-e vagy sem, nem tudni, erre a következő napok adhatnak választ.

Öröm az ürömben, hogy a szintén Szentendrén működő Pest Megyei Kutató-Mentő szolgálat pont most ajánlotta fel kapacitását fertőtlenítésre. Forrás.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Egy nap alatt ötezerrel nőtt a betegek, és 324-el a halottak száma Spanyolországban
Egy nap alatt ötezerrel nőtt a betegek, és 324-el a halottak száma Spanyolországban

Egy nap alatt ötezerrel nőtt a betegek, és 324-el a halottak száma Spanyolországban. Sajnos mindenhol egyre erősebben támad a vírus....

Milyen maszk véd meg? Itt a válasz.
Milyen maszk véd meg? Itt a válasz

Milyen maszk véd meg? Itt a válasz. Dr Fekete Ferenc - Kérem osszátok meg hogy minél többen vigyázhassak egymásra! Nézzük,...

Close