Százmilliókat sikkasztott az egyik magyar bankár – akár 12 éves börtönt kaphatnak.

Százmilliókat sikkasztott az egyik magyar bankár - akár 12 éves börtönt kaphatnak.

Százmilliókat sikkasztott az egyik magyar bankár – akár 12 éves börtönt kaphatnak.

Több száz millió forintos sikkasztással vádolják az egyik országos bank dél-dunántúli regionális privátbanki vezetőjét – írja a Bors Online. A vád szerint G. Erik és titkárnője, B. Gabriella egy amerikai-magyar üzletember számlájáról lopott el 160 millió forintot, és további 180 milliót sajátjaként kezelt.

Egy sikeres bankár és csinos, szőke titkárnője ült tegnap egymás mellett a vádlottak padján egy nem mindennapi ügy büntetőperén. Egy országosan elismert pécsi bankárról van szó, aki számos előadást tartott egyetemeken, konferenciákon vagy pénzügyi rendezvényeken, illetve nyilatkozott privát banki szakértőként gazdasági lapoknak.

loading...

A férfi háromgyermekes családapa, így nem csak az üzletben, hanem magánemberként is sikeres – jellemezte a lap a vádlottat.

A vádirat szerint a bankár és titkárnője szinte családi vi­szonyt alakítottak ki egy Amerikában élő, tehetős pécsi férfivel, akinek tudta és be­leegyezése nélkül használták a náluk elhelyezett vagyonát, magyarán befektették, a számláról ugyan nem mozgatták el, hanem a ka­matait, a hozamát nyúlták le. Majd ez­zel sem elégedtek meg, eltulajdonították a banknál vezetett számláján lévő pénzének egy részét, mintegy 160 millió forintot.

Ebben segített nekik a szoros, az üzleti kapcsolaton túlmenő viszony, hiszen az Amerikában élő ügyfél G. Eriket "fiának" tekintette, B. Gabriellát pedig feleségül akarta venni.

A nő többször járt is a férfinál annak amerikai otthonában. A két vádlott hét éven keresztül, 2010-2017-ig üzletelt a férfival, aki sok száz millió forintnyi angol fontot, eurót és USA-dollárt utalt át a magyar bankszámlájára, hogy a pénzt kötvényekbe fektesse.

loading...

Súlyos biztonság aggályok

A nyomozás során az is kiderült, hogy a cinkostársak a sikkasztás mellett számtalan banki szabályt megszegtek "az ügyek gördülékenyebb intézése" érdekében.

Elvárták, hogy a munkatársak egymás jelszavait ismerjék, mellőzték a hangrögzítéses telefonvonal használatát, ezzel sokszor az ügyfél aláírása nélkül is teljesítettek ügyleti megbízásokat mobiltelefon-hívás, e-mail-üzenet alapján.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A bankárok azt állítják, egy forintot sem vettek el a férfitól, az ügyviteli hibák ellenére minden forinttal el tudnak számolni.

A tárgyaláson érzelemmentes arccal ültek, bűnösségüket nem ismerték el. A volt bankár és munkatársa nem fo­gadta el az ügyészség 5 éves börtönbüntetésre tett vádalkujavaslatát, ezért a tárgyalás lefolytatásával akár 12 éves börtönt kaphatnak.

A hatalmas terjedelmű vádirat miatt a következő tárgyaláson csak a bankárt és asszisztensét hallgatják meg. A vádlottak az egész eljárás alatt sza­badlábon védekeznek.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...