RÉTVÁRI: NEM CSÖKKEN A NYUGDÍJAK ÉRTÉKE, AMEDDIG MI VAGYUNK KORMÁNYON!

RÉTVÁRI: NEM CSÖKKEN A NYUGDÍJAK ÉRTÉKE, AMEDDIG MI VAGYUNK KORMÁNYON!
Email

RÉTVÁRI: NEM CSÖKKEN A NYUGDÍJAK ÉRTÉKE, AMEDDIG MI VAGYUNK KORMÁNYON!

Email

Rétvári Bence: nem csökken a nyugdíjak értéke, amíg polgári kormány van.

"…elsősorban az idős embereket nézik elme fogyatékosnak, akiknek mindent le lehet nyomni a torkukon…"

Mindjárt a cikk elején egy hozzászóló véleménye: Rétvári Úrnak ez a mondókája már a gátlástalanságnak a maximuma. Először is az előre kalkulált éves infláció 3%, az emelés 2.7. Másodszor főleg az élelmiszer árak úgy az üzletekben mint a piacokon elképesztő tempóban emelkednek, a végét szinte látni sem lehet.

De hasonlóak a szolgáltatások, az építési anyagok, háztartási cikkek, egyszóval minden olyan termékek árai, amik a háztartásokban használatosak.

loading...
loading…


Nyilván vannak olyan alig vásárolt cikkek amik kereslet híján nem kelendőek, melyek javítják az átlag inflációt a Kormány igényének megfelelően. Személy szerint engem, de gondolom sok embertársamat főleg az bőszít fel, hogy elsősorban az idős embereket nézik elme fogyatékosnak, akiknek mindent le lehet nyomni a torkukon. Ezen viszont kicsit elgondolkodva, igazuk is van, mindent lenyelünk.

Nem csökken a nyugdíjak értéke, amíg polgári kormány van Magyarországon, az idősek továbbra is számíthatnak a Fidesz-KDNP-re, amely szavakban és tettekben is megbecsüli őket – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence azt mondta, 2010-ben nem volt biztató sem a nyugdíjasok, sem a nyugdíjkassza helyzete, akkor ugyanis körülbelül 400 milliárd forintos lyuk volt a nyugdíjkasszában.

loading...

A nyugdíjasoknak meg kellett érniük, hogy az előző időszakban egy havi nyugdíjat elvettek tőlük, ugyanis a Gyurcsány-kormány 2008-ban 8 százalékkal, a Bajnai-kormány pedig 6,4 százalékkal csökkentette a nyugdíjak értékét. Emellett mind a Horn-, mind a Gyurcsány-kabinet kísérletet tett a nyugdíjak megadóztatására egy összevont adóztatással – sorolta az államtitkár.

2010 óta azonban 33 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, vásárlóértékük pedig 10 százalékkal nőtt – emelte ki az államtitkár. Hozzátette, idén 2,7 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, ez az átlagnyugdíj esetén átlagosan havonta 3500, éves szinten pedig 42 ezer forint többletet jelent.

Emlékeztetett, a kormány év elején az infláció mértékével számolva határozza meg a nyugdíjemelés összegét. Ha az infláció a tervezett érték alatt van, akkor a különbözet a nyugdíjasoknál marad és a következő évtől beleépül a nyugdíjakba, ha viszont az infláció magasabb lesz, akkor novemberben kompenzációban részesülnek.

loading…


Ebben a rendszerben tehát a nyugdíjasok rosszul nem járhatnak, a nyugdíjak értéke nem csökkenhet – jelentette ki Rétvári Bence. Megjegyezte, ha a gazdaság teljesítménye lehetővé teszi, akkor idén is várható prémium.

A nyugdíjasokat érintő egyéb intézkedések között említette, hogy már három alkalommal osztottak tízezer forintos Erzsébet-utalványt, ebben 2,7 millió ember részesült összesen 81 milliárd forint értékben. Már kétszer adtak nyugdíjprémiumot is, 2017-ben 24 milliárd forint, 2018-ban pedig 41 milliárd forintot szántak erre. A prémium egy átlagnyugdíj esetében 2017-ben 12 ezer, tavaly pedig 18 ezer forintot pluszt jelentett – közölte az államtitkár.

Rétvári Bence kitért a Nők 40 programra is, amely 40 év szolgálati idő után, még a nyugdíjkorhatár betöltése előtt lehetővé teszi a nők nyugdíjba vonulását. Ezzel a lehetőséggel eddig 243 ezer nő élt, ők átlagosan 4,5 évvel a nyugdíjkorhatár betöltése előtt nyugdíjba tudtak menni – monda el az államtitkár.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

További segítséget jelent a nyugdíjasoknak a rezsicsökkentés, amelynek köszönhetően éves szinten több 10 ezer forintot tudnak megspórolni, valamint az Erzsébet-programon keresztül megvalósuló kedvezményes üdülési vagy fürdőjegy lehetősége, amelyet 2012 óta 260 ezer nyugdíjas vett igénybe – mondta Rétvári Bence.

Az államtitkár azt hangoztatta, hogy az elmúlt évek döntéseit minden esetben az motiválta, hogy megbecsülést és tiszteletet élvezzenek az idősek, akik „egy életet dolgoztak le, és egy élet munkájával építették fel ezt az országot”.

Hozzátette, hogy a kormány minden fontos döntés előtt kikéri az Idősek Tanácsának véleményét is. Hulák Zsuzsanna, az Idősek Tanácsának tagja elmondta, a testület feladata, hogy az időseket közvetlenül érintő javaslatokat megtárgyalja, a felkért tagok pedig a szakmai tudásukkal egészítsék ki az időseket érintő kormányzati javaslatokat, hogy megvalósulhasson az idősek megbecsülése, érdekeik érvényesülése.

Elmondta azt is, hogy három munkacsoportjuk van, az egyik kulturális és sporttevékenységeket szervez, hogy az idősek minél tovább aktívan és egészségesen élhessenek, egy másik azon dolgozik, hogy az idősekhez minél több információ jusson el a médián keresztül, a harmadik pedig a már rosszabb egészségi állapotban lévők megfelelő színvonalú ellátása érdekében tevékenykedik.

Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

loading...
Read previous post:
Miért nézik le a városiak a falusiakat?
Miért nézik le a városiak a falusiakat?

Miért nézik le a városiak a falusiakat? Pedig a falusiak sokszor még jobban élnek mint a városiak. Nagyanyámnak volt egy...

Megdőlt a leszerelők száma a rendőrségnél.
Megdőlt a leszerelők száma a rendőrségnél.

Megdőlt a leszerelők száma a rendőrségnél. “Megdöbbentő és egyben szomorú információt kaptunk az imént: sajnos megdőlt a leszerelők száma a...

Close