RENDKÍVÜLI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ! A NASA FELFEDEZETT VALAMIT!

RENDKÍVÜLI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ! A NASA FELFEDEZETT VALAMIT!
loading...

RENDKÍVÜLI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ! A NASA FELFEDEZETT VALAMIT!

Rendkívüli sajtótájékoztatót tart a NASA, miután egy távcső felfedezett valamit az űrben.

 

Csütörtökön nagyszabású sajtótájékoztatót tart a Nemzeti Repülési és Űrhajózási Hivatal (NASA), mert állítólag áttörést ért el az egyik bolygóvadász űrtávcsövük, írja az Independent.

loading…


A Kepler űrtávcső olyan exobolygók után kutat az univerzumban, amelyek alkalmasak lehetnek az emberi életre. A szerkezettel most valami olyat fedeztek fel, ami elég jelentős ahhoz, hogy rendkívüli eseményen tájékoztassanak róla.

Bár a NASA egyelőre nem adott bővebb információt a bejelentésről, szinte biztosan az exobolygókkal kapcsolatban van fejlemény.

 

Annyit azért elárultak, hogy a felfedezést a Google mesterséges intelligenciájának segítségével érték el, ezzel analizálták az űrtávcső által megküldött adatokat.

A Kepler űrtávcsőt 2009-ben bocsátották fel az űrbe, a tudósok akkor még azt sem tudták, hogy hány exobolygó létezhet. Mint kiderült, meglehetősen gyakoriak, ugyanis minden egyes csillagnak saját bolygója van.

A misszió már most komoly sikereket ért el, hiszen bebizonyította, hogy az univerzumban rengeteg bolygó létezik, amelyek a gyakorlatban alkalmasak lehetnek az életre. Az ilyen és ehhez hasonló bejelentéseket a NASA egyébként rendre rendkívüli sajtótájékoztató keretein közli, legutóbb februárban volt erre példa.

Egy orosz űrhajós szerint életet találtak az űrben.

loading…


Egy orosz űrhajós szerint élő baktériumokat találtak a Nemzetközi Űrállomás külső borításán. Mivel a mikroorganizmusok az első modul 1998-as indításakor még nem volt jelen, a felfedezés mindenképp különös.

A kozmonauták egy űrséta során vattapálcák segítségével gyűjtöttek be mintákat a Nemzetközi Űrállomásról. A szakértők többek között a hajtóművek környékét is vizsgálták, ahol gyakran csapódik le az elhasznált üzemanyag. A mintákat később földi laboratóriumokban elemezték, ekkor derült ki, hogy valami különös található a pálcákon.

Anton Skaplerov kozmonauta egy orosz hírügynökségnek, a TASS-nak azt mondta, a mintákban olyan baktériumokat azonosítottak, melyek nem voltak jelen az űrállomás moduljának indításakor. Az űrhajós szerint ez azt jelenti, hogy a mikroorganizmusok a világűrből érkeztek.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Már tanulmányozzák őket egy ideje, és úgy tűnik, hogy nem jelentenek veszélyt

– tette hozzá Skaplerov.

A baktériumok pontos eredete egyelőre nem ismert, de nem tűnik valószínűnek, hogy az élőlények földön kívüli létformák.

A Nemzetközi Űrállomás belsejében korábban többször is azonosítottak már mikroorganizmusokat, melyek feltehetőleg embereken és berendezéseken utaztak az űrbe. Nem lehetetlen, hogy a közelmúltban kimutatott baktériumok is egy későbbi rakománnyal jutottak a külső borításra.

Ha a mikrobák nem is földön kívüli eredetűek, a felfedezés így is érdekes lehet. A baktériumok ugyanis éveken át életben maradtak a szélsőséges körülmények között. A Nemzetközi Űrállomás 435 kilométer magasan kering, szinte teljes vákuumban, felületén pedig 121 és -157 Celsius-fok között ingadozik a hőmérséklet.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás

Read previous post:
BAUKO ÉVA - HAVAS ÜGY.
BAUKÓ ÉVA – HAVAS ÜGY.

BAUKÓ ÉVA - HAVAS ÜGY. Baukó Éva már nyolc évvel ezelőtt is elmondta, hogy Havas zaklatta. FIGYELEM! Bauko Éva friss...

OLYAT KAPTAK AZ EU VEZETŐK, HOGY A FAL ADTA A MÁSIKAT!
OLYAT KAPTAK AZ EU VEZETŐK, HOGY A FAL ADTA A MÁSIKAT!

OLYAT KAPTAK AZ EU VEZETŐK, HOGY A FAL ADTA A MÁSIKAT! Morvai Krisztina olyat szólt be az EU vezetőinek, hogy...

Close