Paksi atomerőmű – a láthatatlan gyilkos itt van és itt lesz közöttünk

Paksi atomerőmű - a láthatatlan gyilkos itt van és itt lesz közöttünk

Paksi atomerőmű – a láthatatlan gyilkos itt van és itt lesz közöttünk

A láthatatlan gyilkos itt van és itt lesz közöttünk. Itt tároljuk Pakson.

Rácz Zoltán – Tegnap éjjel „belefutottam” a Csernobil c. film második részébe. Én a katasztrófa idején már Pakson dolgoztam. Nem volt pánik, csak egy balesetnek volt beállítva. Aztán megtudtuk, hogy felrobbant és a sugárzás ezerszeres értékekben mérhető, a megengedetthez képest.

loading...

Pónya József a vezérigazgató higgadtan annyit mondott, sugallt, hogy nálunk ilyen nem fordulhat elő.

Abban az időben hallottam tőle is, hogy annyit kell fizetni minden dolgozónak, minden vezetőnek, hogy az atomerőmű legyen az egyetlen és legfontosabb feladat az életükben. Aki azon gondolkodik, hogy mi lesz hétvégén, vadászat, halászat, foci, vagy bármi az nála nem lehet felelős vezető. Az atomerőműnek kell a gondolatai középpontjában állni.

Nekem az volt a feladatom, hogy humanizáljam, elfogadhatóvá tegyem ezt a munkahelyet, ne legyen rossz kényszer itt dolgozni.

Aki itt akart dolgozni, annak le kellett tenni egy alapvizsgát az atomerőmű működéséből, legyen tisztában mindenki a felelősségéről is. Őszintén megmondom akkor még elképzelhetetlennek tartottam egy ilyen balesetet. Nem is tudtam volna vele mit kezdeni. A láthatatlan halál megfoghatatlan.

loading...

Mit láttunk a csernobili közép, magasabb és legmagasabb állami vezetők részéről?

Senkinek nem volt fogalma sem arról, hogy mi történhet egy atomerőműben. A történteket bagatellizálták, nem tudásból eredő magabiztossággal döntöttek emberek tízezreinek sorsáról, felelőtlenül. A politikai kinevezettek, habitusuktól függően hülyeségeket mondtak, csináltak és még tovább súlyosbították a helyzetet, mint amekkora valójában volt.

Ne legyen senkinek kétsége az felől, hogy ma Pakson a jól fizetett állásokba politikai kinevezettek, valakiknek a fiai, lányai (is) kerülnek, nem is kis számban, akik pontosan ugyanúgy viselkednének ma, mint a pártállam idejében, a filmben szereplők. Ma semmivel nem veszélyesebb, vagy veszélytelenebb a legtisztábbnak hazudott atomerőmű, mint annak idején Csernobilban.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Ezt a filmet látni kéne mindenkinek. A láthatatlan gyilkos itt van és itt lesz közöttünk. Itt tároljuk Pakson.

A kiégett fűtőanyagok iszonyatosan nagy energiát rejtenek magukba, és itt ülünk rajta. 500 év múlva fele, ezer év múlva negyede veszélyességgel. A „vezér” által hebehurgyán megkötött szerződés az oroszokkal semmi garanciát nem jelent az országnak. Rácz Zoltán.

loading…


loading…


loading...
Read previous post:
A magyar népi gyógyászat legnagyobb titka a kövirózsa
A magyar népi gyógyászat legnagyobb titka a kövirózsa

A magyar népi gyógyászat legnagyobb titka a kövirózsa A kövirózsa népi gyógyászatunk egyik legalapvetőbb gyógynövénye. Már az ókor óta ismerjük...

AZ ÖREGEDÉS TALÁN EGY BETEGSÉG, ÉS MEGVAN A KÓROKOZÓJA IS
AZ ÖREGEDÉS TALÁN EGY BETEGSÉG, ÉS MEGVAN A KÓROKOZÓJA IS

AZ ÖREGEDÉS TALÁN EGY BETEGSÉG, ÉS MEGVAN A KÓROKOZÓJA IS Gyógyítható öregedés? Maus Máté genetikusként doktorált az ELTE-n, később a...

Close