Óriási nyugdíjkorhatár-emelés jöhet Magyarországon – 70 éves korunkig dolgozhatunk

Óriási nyugdíjkorhatár-emelés jöhet Magyarországon - 70 éves korunkig dolgozhatunk

Óriási nyugdíjkorhatár-emelés jöhet Magyarországon – 70 éves korunkig dolgozhatunk

Nagyon jelentős nyugdíjkorhatár-emelés jöhet Magyarországon a hazai vezérigazgatók szerint a következő években, derült ki a Portfolio-nak megküldött PwC-felmérésből.

A hazai vezérigazgatók ugyanakkor abban is bíznak, hogy a várható élettartam is jelentősen emelkedni fog.

loading...

Szinte biztosra veszik a magyarországi cégvezetők, hogy 2030-ra 70 évre emelkedik a nyugdíjkorhatár – derült ki a PwC friss vezérigazgató-felméréséből.

A Portfolio-nak elküldött adatok alapján a hazai cégvezetők 89%-a gondolja úgy, hogy a nyugdíjkorhatár 5 évvel 70 évre emelkedik az évtized végére, de csaknem ugyanennyien gondolják úgy, hogy a születéskor várható élettartam eléri a 80 évet 2035-re.

Nem csak a magyar cégvezetők, hanem a kutatók is hasonlóan látják a nyugdíjkorhatár kérdését. Az OECD egyik elemzése szerint a gazdasági növekedés fenntarthatósága szempontjából pozitívum, hogy 2022-ig fokozatosan 65 évre emelkedik a magyar nyugdíjkorhatár, ugyanakkor szerintük később a korhatárnak lépést kellene tartania a várható élettartam emelkedésével.

Az OECD azt is javasolta, hogy a jövőben szükség lenne arra, hogy a nyugdíjkorhatárt a várható élettartamhoz kössék.

loading...

Ha viszont a várható élettartamhoz kötnék, akkor az utóbbi néhány évben nem igazán emelkedett volna a nyugdíjkorhatár, hiszen néhány évben visszaesés is volt Magyarországon. 2018-ban 76 év volt a várható élettartam.

Amíg 1990-től kezdve évente átlagosan 0,24 évvel nőtt a várható élettartam, addig 2014 óta átlagosan 0,1 évvel. Ezt egyes években a növekvő halálozási számok okozták, amikor kifejezetten erős volt az influenzajárvány hatása.

Ahhoz, hogy 2035-re elérjük a 80 éves várható élettartamot, jelentős javulásra lenne szükség a következő években az elmúlt néhány év trendjéhez képest.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A technológia és az orvostudomány fejlődése lehetővé teszi, hogy a várható élettartam gyorsan növekedjen akár Magyarországon is a következő években, de ahhoz, hogy a vezérigazgatóknak igazuk legyen, valószínűleg százmilliárdokat kellene elkölteni megelőzésre, az egészségügy fejlesztésére, valamint oktatásra is hazánkban, hiszen a magasabb végzettség, a jobb életkörülmények és az egészségügyi rendszer fejlődése mind hozzájárulnak a magasabb várható élettartamhoz. Forrás, forrás.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A kormány zárja ki Kásler Miklóst az Operatív Törzsből!
A kormány zárja ki Kásler Miklóst az Operatív Törzsből!

A kormány zárja ki Kásler Miklóst az Operatív Törzsből! "A miniszter egyáltalán nincs képben, alapvető kérdésekre sem tud válaszolni... Videó...

A fizetett gyereknézők sem jöttek, kiürült a felcsúti stadion
A fizetett gyereknézők sem jöttek, kiürült a felcsúti stadion

A fizetett gyereknézők sem jöttek, kiürült a felcsúti stadion Nagyjából egy átlagos bajnoki meccsének bevételét oszthatja szét olyan iskolák között...

Close