Orbán: Május végén visszaadhatjuk a parlamentnek a különleges felhatalmazást

Orbán: Május végén visszaadhatjuk a parlamentnek a különleges felhatalmazást

Orbán: Május végén visszaadhatjuk a parlamentnek a különleges felhatalmazást

“mindenkinek adunk egy esélyt, hogy elnézést kérjen Magyarországtól az igaztalan vádakért”

loading...

Előtte még "két-három döntést" meghoz a kormány.

Orbán Viktor miniszterelnök arra számít, hogy a kormány május végén vissza tudja adni a parlamentnek a koronavírus-járvány miatti különleges felhatalmazást. A kormányfő erről pénteken Belgrádban beszélt, az Aleksandar Vucic szerb államfővel folytatott megbeszélés utáni közös sajtótájékoztatón.

Emlékeztetett: a Magyarországon megalkotott különleges jogrend hatalmazta fel a kormányt és vezetőjét a járvány miatti súlyos, nehéz döntések gyors meghozatalára. A kabinet ezt a felelősséget vállalta, a döntésekből pedig még két-három meghozatala van hátra – közölte.

A különleges felhatalmazás visszaadása után “mindenkinek adunk egy esélyt, hogy elnézést kérjen Magyarországtól az igaztalan vádakért”, és hogy elismerje a magyar védekezés sikerességét – tette hozzá Orbán Viktor, kijelentve: “sikeresen védtük meg a hazánkat, bármely országgal összehasonlítható a teljesítményünk, demokratikus keretek között tettük ezt meg, és a felhatalmazás után a szokásos parlamentáris rend kereteihez vissza fogunk térni”.

loading...

Azt is mondta, hogy az uniós vitákból Magyarország erkölcsileg és lelkileg megerősödve fog kikerülni a következő hetekben.

A miniszterelnök úgy értékelt: azok az országok, amelyek jó jogköröket adtak a kormányoknak, sikeresebben kezelték a járványválságot, mint azok, amelyek nem léptek ki a szokásos politikai döntéshozatali mechanizmusból.
(MTI)

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Megbolondult az időjárás! Mi történik a Földünkkel? - fotók, videók
Megbolondult az időjárás! Mi történik a Földünkkel? – fotók, videók

Megbolondult az időjárás! Mi történik a Földünkkel? - fotók, videók Az alább látható fotók és videók májusban készültek. Vajon mi...

A fél világ Magyarországra irigykedik
A fél világ Magyarországra irigykedik

A fél világ Magyarországra irigykedik ...50 ezer járványelemző mérést végeztek, napi szinten analizálták az adatokat. Ez alapján "a panaszos betegek...

Close