NEM HISZEM EL! EZT TANÍTJÁK AZ ELSŐ OSZTÁLYOSOKNAK!

NEM HISZEM EL! EZT TANÍTJÁK AZ ELSŐ OSZTÁLYOSOKNAK!
Email

NEM HISZEM EL! EZT TANÍTJÁK AZ ELSŐ OSZTÁLYOSOKNAK!

Email

Színezőkönyv hatéveseknek: „Apa fütyije nagy lesz és megkeményedik”

 

A „Napközis házi feladat” első osztályosoknak (!) szóló kifestője a fogantatástól a születéséig mutatja be, hogy nem a gólya hozza a kisbabát.

A Regnobooks Budapest kiadó sorozata házi feladatokat nyújt az általános iskola 1., 2., 3., 4. osztályos tanulói számára. A sorozat kötetei évfolyamonként és havi bontásban készülnek. Egy-egy munkafüzetben a matematika, írás/helyesírás és szövegértés feladatokat találhatunk.

A keddtől az újságosoknál megvásárolható napközis változat elsősöknek tartalmaz három témakörben – Színszámozó, Labirintusok könyve, Nem a gólya.. címmel – kifestőket.

loading...
loading…


Az utóbbi kiadványból (amit egy közeli CBA áruházban szereztünk be gyorsan), miközben kis ceruzáikkal színezgetik a képeket a kicsik, elég konkrét szexuális felvilágosításban vehetnek részt.

A kiadó azt írja, hogy a Nem a gólya… rész az egyik legkényesebb témába vág bele: hogyan is születik a gyerek. "Nem próbálunk mélyrehatóan elemezni, hanem játékosan, érdekesen, röviden, de mégis érthetően magyarázzuk ezt el ennek a korosztálynak."
Hogy ennek a korosztálynak már ezen a szinten kellene elmagyarázni a "kényes témát", abban nem vagyunk biztosak.

„Ahhoz, hogy az apa és az anya magocskái találkozzanak, nagyon kell szeretniük egymást. Mikor nagyon-nagyok közel kerülnek egymáshoz, és csókolóznak, apa fütyije nagy lesz és megkeményedik. Anya pedig várja, hogy még közelebb kerüljenek egymáshoz” – szól az egyik kendőzetlen ábra fölött a magyarázó szöveg. A feladat pedig, hogy „színezd ki a rajzot, s beszélgessetek otthon róla a szüleiddel.”

loading...

A további rajzok sem kertelnek, hasonlóan szókimondó szövegeket olvashatnak a hatévesek a Szeretkezés, A terhesség kezdete, A terhesség első hónapja, a Jön a baba!, és a Mindjárt megszületik fejezetekben is.

A füzet egyébként egy dán író-pszichoterapeuta, Per Holm Knudsen 1975-ös kiadványa alapján készült, a sorozat kiadója pedig egy Brooklynban élő magyar férfihoz, Homonnai Zoltánhoz köthető.

Mutatjuk:

loading…


Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

loading…


Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

loading...
Read previous post:
"DEVIZAHITELEK" - EGYEDÜL A BÍRÓK HARCOLNAK A JOGÁLLAMÉRT?
“DEVIZAHITELEK” – EGYEDÜL A BÍRÓK HARCOLNAK A JOGÁLLAMÉRT?

"DEVIZAHITELEK" - EGYEDÜL A BÍRÓK HARCOLNAK A JOGÁLLAMÉRT? A bírókat döntésre kényszerítik: a lelkiismeretükre vagy Handóra hallgatnak. loading... A szőnyeg...

MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY-5 ÓRÁN ÁT VÁRAKOZTATTÁK A 96 ÉVES ASSZONYT.
MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY-5 ÓRÁN ÁT VÁRAKOZTATTÁK A 96 ÉVES ASSZONYT.

MAGYAR EGÉSZSÉGÜGY - 5 ÓRÁN ÁT VÁRAKOZTATTÁK A 96 ÉVES ASSZONYT. Botrány a budapesti kórházban: 5 órán keresztül várakoztatták a...

Close