Néhány érdekesség, amikről még valószínűleg nem hallottál.

Néhány érdekesség, amikről még valószínűleg nem hallottál.

Néhány érdekesség, amikről még valószínűleg nem hallottál.

Néhány érdekesség, amikről még valószínűleg nem hallottál.

loading...

A monoton mindennapokban, alig találkozunk szokatlan, meglepő dolgokkal, pedig a világ telis-tele van érdekes jelenségekkel. Tudtad-e például azt, hogy Izlandon nincsenek szúnyogok, vagy azt, hogy a talp mérete akkora, mint a csukló és a könyék közti távolság?

Az alábbi listában ilyen, és ezekhez hasonló, meglepő információkat olvashatsz!

1. 1994-ben nagy áramszünet volt Los Angelesben, ahol a hatóság nagyon sok bejelentést kapott egy „rejtélyes égi jelenségről”. Kiderült, hogy a Tejút volt az a jelenség, amit a helyiek nem ismertek fel.

2. Egy tanulmány azt állítja, hogy minél drágább volt a jegygyűrű, annál valószínűbb, hogy a házaspár el fog válni.

loading...

3. Abban az esetben, ha kitörne a III. világháború, akkor a haditechnika fejlettsége miatt, nagy esély van arra, hogy az emberiség 80%-a meghalna. A maradék 20% sem élne sokáig, ugyanis ők a sugárszennyezés miatt veszítenék életüket néhány éven belül.

4. Tanulmányok bizonyítják, hogy sokkal boldogabb lesz az életünk, ha a pénzünket élményekre költjük.

5. Pszichológiai okból kifolyólag található tükör a liftekben, ugyanis az emberek szívesen nézegetik magukat, ami eltereli a figyelmüket arról, hogy valójában egy zárt térben vannak.

6. A talp mérete azonos a csukló és a könyök közti távolság méretével.

7. Senki sem tudja, hogy ki adta a Föld nevet a bolygónknak.

8. A világon csak egy olyan ország van, ahol nincsenek szúnyogok. Ez az ország Izland.

9. Az ananászban bromelán található, vagyis egy olyan enzim-keverék, aki proteint fogyaszt. Ez azt jelenti, hogy abban az esetben, ha beletennénk a szánkba egy ananászt, és otthagynánk, akkor az apránként elfogyasztana minket.

10. 2012-ben 1735 milliárd dollárt költöttek hadiköltségekre az egész világon. Ahhoz, hogy a globális szegénységet felszámolják, csak 135 milliárd dollárra lett volna szükség.

11. Egy chicagói férfi vett egy autót, amit a barátnője nevére íratott, majd beállt vele a városi repülőtér parkolójába. A kocsi 678 bírságot kapott, ami több, mint 27 millió forintnak megfelelő összegű büntetésnek felelt meg. A volt barátnőnek ki kellett fizetnie a pénzbírságot.

12. Az esővíz B12 vitamint tartalmaz.

13. A nők többségére jellemző, hogy kétszer annyi ruhát visz magával egy nyaralásra, mint amennyire valóban szüksége lesz. Ha egy hétre megyünk nyaralni, akkor ahhoz elég 34 ruhadarab, de sok nő több, mint 60 darabot csomagol.

loading…


14. Afrikában egy 56 kilométeres repedésből óceán fog kialakulni, miután elárasztotta a víz.

15. Norvégia állami egyetemein nemcsak a norvégok számára, hanem a világ összes többi országából érkező hallgató számára is ingyenes az oktatás.

16. Írország északabbra van, mint Észak-Írország.

17. Nepálban minden évben megrendezik a Kukur Tihar fesztivált azért, hogy megköszönjék a kutyáknak az emberekhez való hűségüket és barátságukat.

18. Amikor belenézünk a tükörbe, akkor az agyunk becsap, mert a valóságnál ötször vonzóbbnak látjuk magunkat.

19. Az ember IQ-ja befolyásolja az életmódját. Ezt az a kutatás bizonyítja, amely során kiderült, hogy az alacsony IQ-val rendelkező férfiak több alkoholt fogyasztanak, mint azok, akiknek magas az IQ-ja.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Kihirdették: így lehet idén nyaralni menni - A feltételek:
Kihirdették: így lehet idén nyaralni menni – A feltételek:

Kihirdették: így lehet idén nyaralni menni - A feltételek: Kihirdették: így lehet idén nyaralni menni Görögországba – A biztonság 10...

A veszélyeshulladék-kukából kiszedtem a zsákot, kimostam, és abban fürödtem - döbbenetes állapotokról számolt be a koronavírus-gyanús beteg a Korányi kórházban
A veszélyeshulladék-kukából kiszedtem a zsákot, kimostam, és abban fürödtem – döbbenetes állapotokról számolt be a koronavírus-gyanús beteg a Korányi kórházban

A veszélyeshulladék-kukából kiszedtem a zsákot, kimostam, és abban fürödtem - döbbenetes állapotokról számolt be a koronavírus-gyanús beteg a Korányi kórházban...

Close