Müller Cecília: senkit nem küldhetnek haza a kórházból úgy, hogy egészségkárosodást szenvedjen

Müller Cecília: senkit nem küldhetnek haza a kórházból úgy, hogy egészségkárosodást szenvedjen

Müller Cecília: senkit nem küldhetnek haza a kórházból úgy, hogy egészségkárosodást szenvedjen

"A halálozási arányokat tekintve Magyarország az alsó harmadban foglal helyet nemzetközi összehasonlításban, nem lépjük túl az átlagot."

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos megértést kért azoktól a családoktól, amelyeknek hazaküldik a hozzátartozóit a kórházakból.

loading...

A sajtótájékoztatón Kiss Róbert rendőr alezredes elmondta, hogy két szállítmánnyal 10 millió sebészi szájmaszk, 24.600 izolációs köpeny és 900 liter fertőtlenítő érkezett az országba.

Közölte azt is, hogy hamarosan 11 iráni utazik haza, nyolcan önként, hármat pedig kitoloncolnak. Április 23-án további három ember hagyja el az országot, ők azok, akik a hatóságok szerint agresszívan viselkedtek a karanténban.

Müller Cecília országos tisztifőorvos azt mondta, hogy zajlik az idősotthonok vizsgálata. Az országban 1035 ilyen intézményt tartanak nyilván, ezek mérete nagyon eltérő, a 10-20-tól egészen több száz lakó befogadására képes intézmények is vannak. Az ellenőrzést a legnagyobbakkal kezdik, mert ott a legnagyobb a fertőzés továbbadásának a kockázata. Megjegyezte, hogy több helyen felütötte a fejét a koronavírus az idősotthonokban, nemcsak Budapesten, hanem vidéken is.

A kórházban továbbra is zajlik a felkészülés, hogy a szükséges ágyszám, kapacitás, lélegeztetőgép meglegyen, hogy kezelni tudják a nagy számú megbetegedéseket. Szerinte a fertőzésszám fokozatos emelkedése arról tanúskodik, hogy betartjuk a korlátozásokat, és továbbra is lapos marad a járványgörbe. De azt sosem lehet tudni, mikor fordul elő egyszerre nagy számú megbetegedés.

loading...

Ezért kell biztosítani a szükséges kórházi kapacitást, és az országos tisztifőorvos arra kérte az intézményvezetőket, hogy tartsák be a miniszter által kiadott ütemtervet, hogy amikor szükség lesz rá, legyen hely a betegeknek, ne a folyosón és csarnokokban ápolják őket, minden koronavírusos beteget el tudjanak látni. 

Müller Cecília megértést kért azoktól, akiknek a hozzátartozóit most haza kell küldeni. Orvosszakmai alapon döntenek erről, kijelentette:

senki nem kerülhet úgy haza, hogy később bármilyen egészségkárosodásnak nézne elébe.

Hozzátette, összefogásra van szükség, hogy a család megoldja a hazabocsátott beteg ápolását, ebben segíthet az otthoni szakápolás és szociális ápolás.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netextra.hu/newsletter/

Az újságírói kérdésekre ezeket válaszolta Müller Cecília:

Minden korosztályból vannak olyan betegek, akik kigyógyultak a koronavírusból.
Társasházakban takarítsanak és fertőtlenítsenek gyakrabban. Fontos a kilincsek, liftgombok, postaládák fertőtlenítése, padlóra a legjobb a hipó.

loading…


A halálozási arányokat tekintve Magyarország az alsó harmadban foglal helyet nemzetközi összehasonlításban, nem lépjük túl az átlagot.

Aki kórházba kerül, ugyanolyan személyes tárgyakat, holmikat vihet magával, mint más kórházi tartózkodás idején.

Sima cérnakesztyű a nagy szennyeződésektől védi a kezet, nem ugyanolyan, mint az orvosi kesztyű. De ha rosszul viseljük, sokáig van rajtunk, vagy nem mosunk kezet, egyik sem ér sokat. A cérnakesztyűt mossuk ki legalább 60 fokon.

Életmentő, sürgős műtétek nem maradhatnak el, minden olyan beavatkozást el kell végezni, aminek elmaradása egészségkárosodást okozhat. Ha mégis előfordul ilyen, azt be kell jelenteni.

Nincs vérhiány, a vérellátás folyamatos. Forrás.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Orbán: „Nincs messze a tömeges járvány, látom a számok felfutását”
Orbán: „Nincs messze a tömeges járvány, látom a számok felfutását”

Orbán: „Nincs messze a tömeges járvány, látom a számok felfutását” Orbán szerint „a halálos áldozatok száma viselhető, a fertőzötteké pedig...

Fizetésemelés: Kövér László havi kétmilliót vihet haza
Fizetésemelés: Kövér László havi kétmilliót vihet haza

Fizetésemelés: Kövér László havi kétmilliót vihet haza Nem maradt el az idei fizetésemelés az Országgyűlésben, márciusban esedékes felülvizsgálat után már...

Close