MŰANYAG-ÍGY ÖLI AZ EMBER A FÖLD ÉLŐVILÁGÁT.

MŰANYAG-ÍGY ÖLI AZ EMBER A FÖLD ÉLŐVILÁGÁT.

MŰANYAG-ÍGY ÖLI AZ EMBER A FÖLD ÉLŐVILÁGÁT.

[good_old_share]

Ezt teszi a műanyag szemét az állatokkal.

 

loading...

A műanyag korunk egyik nagy találmánya: olcsó, jól formázható, sokféleképpen használható alapanyag. Egy nagy gond viszont van vele: lassan belefulladunk.

A világ lakossága naponta 3,5 millió tonna szemetet termel – ennek jelentős része valamilyen műanyag. Csak a tengerekbe évi 12 millió tonna kerül belőle, súlyosan veszélyezteti az élővilágot és ha ez nem lenne elég, a táplálékláncba bekerülve már étrendünkben is megjelent.

loading…


loading…


Fontos elérni azt, hogy ha csak apró lépésekkel is, de csökkentsük az általunk termelt műanyaghulladékot. Például mondj nemet a szívószálra, műanyagzacskó helyett válassz papírból vagy textilből készültet, illetve a műanyagot is használd többször, ha már ott van. Rengeteg eszközt megvásárolhatunk műanyag helyett fából, üvegből, fémből – talán még szebbek, ráadásul tartósabbak is lesznek, mint plasztik társaik.

A műanyag szemét nagy része az óceánokban, tengerekben köt ki, sok vízi állat halálát okozva. Nézd végig a képeket és gondolj rájuk, amikor a boltban letépnéd a következő műanyag zacskót.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

loading…


[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...