Minél több ölelésben van része egy gyereknek, annál intelligensebb lesz!

Minél több ölelésben van része egy gyereknek, annál intelligensebb lesz!

Minél több ölelésben van része egy gyereknek, annál intelligensebb lesz!

Fel kell venni a gyereket, ha sír, vagy sem? Az idők során ez a kérdés számtalan vitát szült már, van aki úgy tartja, hogy a gyereknek minél több ölelésre, és érintésre van szüksége, mások pedig inkább hagyják, hogy magától megnyugodjon a síró csecsemő.

Az Ohio-i Gyermekkórház által végzett kutatásban 125 gyerek vett részt, mely során a szakértők arra a következtetésre jutottak, hogy a fizikai kontaktus, az érintés és az ölelés igencsak fontos a gyerek agyi fejlődése szempontjából.

loading...

Minél többet tartunk ölben egy csecsemőt, és minél többet simogatjuk, annál jobban fejlődik az agya. A koraszülöttek esetében a fizikai kontaktus még fontosabb szerepet játszott a fejlődésben.

A mentális és fizikai fejlődésben igen fontos szerepet játszik az érintés, a simogatás, a mindkét szülővel való szoros kapcsolat kialakítása.

Ha lehet, minél többet simogassuk, vegyük fel, és öleljük a kisbabánkat, ezáltal hozzájárulhatunk a személyisége egészséges fejlődéshez, és a biztonságérzet kialakulásához. Ha a gyerek különböző érzékszervi problémákkal, valamilyen születési rendellenességgel küzd, akkor még nagyobb szerepet kap az érintés, simogatás, lazító masszázs, ölelés.

Ismerkedjünk meg az illóolajok, gyógynövények világával, hiszen a kellemes illatok csak fokozzák a fizikai kontaktus hatását. Ezek pedig később felnőttkorban pozitív és biztonságos életérzést fognak felidézni.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A stresszes helyzetekben, ha a gyerek nem kap egy biztonságos ölelést, akkor a szervezet a fizikai fájdalomhoz hasonló ingerekben részesül. Az anya ölelése nélkülözhetetlen az egészséges mentális és fizikai fejlődés érdekében.

loading...

Egy tanulmány alapján kimutatták, hogy a hippokampusz (a memória tárolásáért felelős terület) sokkal jobban fejlődik azoknál a gyerekeknél, akiknek elegendő ölelésben volt részük. Forrás.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...