Miért nézik le a városiak a falusiakat?

Miért nézik le a városiak a falusiakat?
Email

Miért nézik le a városiak a falusiakat?

Email

Pedig a falusiak sokszor még jobban élnek mint a városiak.

Nagyanyámnak volt egy mondása: “Ha a falusi nem dolgozna, a városi nem enne.” A mai napig is van benne valami.

Mára már amit lehetett gépesítettünk, csak kevés dologhoz kell “emberi munka”. De érdekes, hogy mégis egyre többen látogatnak ki a piacokra és keresik a bio termékeket.

loading…


loading...

A legtöbb városi házi tojást, tejet szeretne vásárolni, na meg olyan gyümölcsöt és zöldséget, amit nem permeteztek. Ehhez a falusi ember munkája kell, aki kapál, gazol, vet és arat, öntöz ha szárazság van. 

A piacokon mindenki alkudozik, de abba senki nem gondol bele, hogy annak a falusi néninek, bácsinak mennyit kellett kapálni, öntözni ahhoz, hogy mi friss bio burgonyát, zöldséget, gyümölcsöt vehessünk. Hányszor kellett lehajolni, hogy kihozhassa a piacra a friss újhagymát, meg paradicsomot, amit mi szívesen eszünk a reggelihez.

Lenézik őket, pedig a falusiak sokszor még jobban élnek mint a városiak, sőt vannak közöttük okosabbak is. A földművelést is tanulni kell. Ha egy városit kitennénk falura, vajon tudná, mit, mikor és hogyan kell vetni, ültetni?

A falusi nénike, bácsika nem biztos, hogy be tudja kapcsolni a klímát, és talán a modern kávéfőzővel is bajban lenne, de ők bármikor meg tudják termelni a családnak szükséges élelmiszert.

loading...

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Vajon mi a fontosabb, hogy minden modern kütyühöz értsen, vagy az, ha szükséges el tudja látni a családját minden finomsággal? Ezek a nénik és bácsik azért dolgoznak, hogy a mi asztalunkra friss kenyér, tej, zöldség és házi csirkehús kerüljön, amitől olyan szép aranyszínű a leves.

Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

loading...
Read previous post:
Megdőlt a leszerelők száma a rendőrségnél.
Megdőlt a leszerelők száma a rendőrségnél.

Megdőlt a leszerelők száma a rendőrségnél. “Megdöbbentő és egyben szomorú információt kaptunk az imént: sajnos megdőlt a leszerelők száma a...

Jeges vízzel locsolta le az alvó féléves gyerekét az anya. Azt is elárulta, miért.
Jeges vízzel locsolta le az alvó féléves gyerekét az anya. Azt is elárulta, miért.

Jeges vízzel locsolta le az alvó féléves gyerekét az anya. Azt is elárulta, miért. A fél világot sokkolta az anya...

Close