Mert megérdemlik – Szépen gyarapodtak az ismertebb fideszes politikusok bevételei az elmúlt évben

Mert megérdemlik - Szépen gyarapodtak az ismertebb fideszes politikusok bevételei az elmúlt évben

Mert megérdemlik – Szépen gyarapodtak az ismertebb fideszes politikusok bevételei az elmúlt évben

Rogán Antal a rekorder….A jó munkát meg kell fizetni….

Közzétették a kormánytagok 2019-es személyijövedelemadó-bevallásainak rövid kivonatait a kormány honlapján.

loading...

Az egy-egy oldalas adatlapokból kiderült, mennyi volt a politikusok összevont adóalapja, mennyi adót fizettek tavaly, és milyen adókedvezményben részesültek.

A kormánytagok bevétele az egy évvel korábbihoz képest részben egy tavalyi emelésnek köszönhető.

Rogán Antal jövedelme 2019-ben az előző évi háromszorosa volt, az Index szerint ő a rekorder.

A bevétele az adatok alapján Orbán Viktor bevételének kilencszerese volt 2019-ben.

loading...

A tavalyi adóbevallásában 65,29 millió forintot írt be 2018-ra, idén pedig bruttó 232,93 millió forintból adózott 2019-re, a jövedelem nagy része a találmányából adódott.

A második legtöbb adót Süli János tárca nélküli miniszter fizette 2019-ben, az ő adóalapja egy év alatt megduplázódott. 2018-ban 37,9 millió forint összbevétele volt, 2019-ben 71,7 millió.

"Az adóbevallásába beleírta, hogy nyugdíj-előtakarékosságra igénybe vett adókedvezményt. A vagyonnyilatkozata alapján ezen a bizonyos előtakarékossági számlán 15,6 millió forint van, mellette pedig többfelé többmilliós megtakarításai vannak. Süli tavaly 10,7 millió forintnyi adót fizetett be" – írja az Index.

Bártfai-Mager Andrea kapja a legmagasabb miniszteri fizetést Süli Jánoson kívül, bruttó 5 millió forintot. A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter éves adóalapja 63,6 millió forint.

Tavaly Bártfai-Mager lett a legbefolyásosabb nő a Forbes magazin közéleti listáján. Közben pedig egy év alatt 13 millió forinttal növekedett a bevétele, úgy, hogy 2018-ban még volt 3,5 millió forint egyéb forrásból származó adóalapja is.

loading…


Semjén Zsoltnak 2018-ban 21,9 millió volt az adóalapja, 2019-re 34,7 millió. Adóbevallása szerint Semjén tavaly 5,2 millió forintnyi adót fizetett be. Vagyonnyilatkozata alapján egyébként havonta bruttó 1,6 millió forintos fizetésre jogosult. Van viszont két II. kerületi ingatlana, és haszonélvezője egy 524 négyzetméteres telken lévő nyaralónak Balatonfenyvesen.

Pintér Sándor belügyminiszter összevont adóalapja egy év alatt 16,6 millió forintról 23,4 forintra nőtt, és volt 6,9 millió forint külön adózó jövedelme. "Jóval több készpénze is van, mint egy évvel korábban. Míg 2018-ban 1,8 millió forintot írt vagyonnyilatkozatába, most 6,5 millió forintnyi készpénze van.

Így nem kellett sokáig mérlegelnie, mielőtt vett egy 185 ezer forintos Appeninn-pakettet, amivel Mészáros Lőrinc és Tiborcz István egykori tőzsdei érdekeltségébe szállt be" – írja az Index. Forrás.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Újra lemerülnek a Titanic roncsaihoz.
Újra lemerülnek a Titanic roncsaihoz.

Újra lemerülnek a Titanic roncsaihoz. Újra lemerülnek a Titanic roncsához azért, hogy a felszínre hozzák a távírót, amivel a hajó...

Koronavírus kötelező védőoltás! De kinek kötelező? Merkely Béla elmondta
Koronavírus kötelező védőoltás! De kinek kötelező? Merkely Béla elmondta

Koronavírus kötelező védőoltás! De kinek kötelező? Merkely Béla elmondta Merkely Béla elmondta, kiknek lesz kötelező a koronavírus védőoltás A Semmelweis...

Close