MELEGEBB LESZ AZ ÉSZAKI SARKON, MINT MAGYARORSZÁGON.

MELEGEBB LESZ AZ ÉSZAKI SARKON, MINT MAGYARORSZÁGON.
loading...

MELEGEBB LESZ AZ ÉSZAKI SARKON, MINT MAGYARORSZÁGON.

A következő lesz a tél leghidegebb hete Európában, ami felfelé hajtja az energiaárakat is. Magyarországon hidegebb lesz, mint az Északi-sarknál. 

loading…


Már most is több fokkal hidegebb van Európában, mint februárban szokott, de a következő napokban még nagyobb lehűlés várható. A Bloomberg szerint a jövő hét közepén csaknem 10 fokkal lesz hidegebb, mint az elmúlt 30 éves átlag.

Németországban, Nagy-Britanniában és Franciaországban is extrém hideg időt várnak, ami felfelé tolja az energiaárakat. A földgáz ára egy hét alatt olyan nagy emelkedést mutatott, amilyet egy évtizede nem láthattunk. Egyes előrejelzések szerint a hideg (a korábbi évek átlagánál hidegebb) idő még velünk marad, ez pedig még tovább emelheti az árakat a piacon.

Mostanra pedig az a szokatlan helyzet alakul ki, hogy az Északi-sarknál jóval melegebb lesz, mint Magyarországon – jellemezte a várható időjárást szombaton Facebook-oldalán a meteorológiai szolgálat, amely az extrém hideg miatt vasárnapra több megyére elsőfokú figyelmeztetést adott ki.

Egy speciális légköri helyzet eredményeképpen állhat elő az az érdekes jelenség, hogy az Északi-sarknál jóval melegebb lesz, mint Magyarországon a következő napokban – írja Facebook oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

loading…


Északkelet-Európában egy masszív magasnyomású képződmény – hétköznapi nevén anticiklon – épült ki, amely tulajdonképpen megfordítja az áramlást a kontinens nagy részén.

A jól megszokott nyugatias áramlás helyett az anticiklon déli peremén keletről fog fújni a szél, amely fagyos levegőt hoz hozzánk, egyenesen Oroszországból. Ugyanakkor az anticiklontól nyugatra, északnyugatra egészen az Északi-sarkig felhatol az enyhe, szubtrópusi légtömeg, hatalmas anomáliát – az átlagostól való eltérést – okozva a térségben.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Ily módon állhat elő, hogy szombat este a Norvégia legészakibb pontjától még 1000 km-re „feljebb” található Spitzbergákon fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet, míg Észak-Magyarországon már -10 fok alá is eshet.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás

Read previous post:
FIGYELD A LÁBUKAT, AMIKOR BEINDUL A ZENE!
FIGYELD A LÁBUKAT, AMIKOR BEINDUL A ZENE!

FIGYELD A LÁBUKAT, AMIKOR BEINDUL A ZENE! Ilyen látványos táncot is rég láttál: figyeld a lábukat, amikor beindul a zene!...

A RÁK MINDIG IS GYÓGYÍTHATÓ VOLT!
A RÁK MINDIG IS GYÓGYÍTHATÓ VOLT!

A RÁK MINDIG IS GYÓGYÍTHATÓ VOLT! Emberek! Ébresztő!! Gyógyítható a rák! Mindig is gyógyítható volt!   Bükkszentkeresztről Gyuri bácsi a...

Close