Honvédelmi miniszter: A járőröző katonák célja a biztonságérzet

Honvédelmi miniszter: A járőröző katonák célja a biztonságérzet

Honvédelmi miniszter: A járőröző katonák célja a biztonságérzet

A katonai rendész járőr feladatai során nem cél az intézkedés, fő cél a lakosság biztonságérzetének növelése – írta pénteken a honvedelem.hu.

Benkő Tibor honvédelmi miniszter szerda este az M1 aktuális csatornán beszélt arról, hogy – a koronavírus terjedése miatt elrendelt veszélyhelyzetben – péntek reggeltől több katona lesz a utcákon.

loading...

A honvedelem.hu cikkében azt írták: az eddig megszokott katonai jelenléten felül úgynevezett jelenlétfokozó katonai rendész járőrök teljesítenek szolgálatot több nagyvárosban.

A helyőrségek katonái rendészeti felkészítésen vesznek részt, amelyen az alkalmazható intézkedések elméleti és gyakorlati elemeit gyakorolják. Elsődleges szempont, hogy a szolgálatot ellátó katonák lehetőleg olyanok legyenek, akik részt vettek már határvédelmi vagy adventi járőrözési feladatban.

A felkészítést követően a Magyar Honvédség Katonai Rendészeti Központtal szorosan együttműködve hajtják végre a járőrfeladatokat. Ennek elsődleges célja a lakosság biztonságérzetének növelése, a katonai erők láthatósága, ezáltal a közbiztonság, közrend fenntartásának támogatása.

A feladat végrehajtásának ideje alatt a járőröző katonák felveszik a kapcsolatot az illetékes rendőrkapitánysággal és velük folyamatosan egyeztetnek. A katonai rendész járőrnek joga van a Magyar Honvédség szolgálati szabályzata alapján a közterületen tetten ért bűncselekmény elkövetőjét visszatartani, és a rendőrségnek soron kívül átadni.

loading...

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Ha a civil lakosság részéről tapasztal szabálysértést a rendész, joga van felszólítani, ha ez nem jár eredménnyel, soron kívül értesítheti az illetékes hatósági szervet, valamint annak kiérkezéséig visszatarthatja az intézkedés alatt álló személyt.

A járőrtevékenység megelőző jellegű, a magyar állampolgárok érdekében, védelmében történik

– hangsúlyozták a cikkben. Forrás.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Kik szabadították ránk a koronavírust? VIDEÓ!
Kik szabadították ránk a koronavírust? VIDEÓ!

Kik szabadították ránk a koronavírust? VIDEÓ! A videót nem kommentáljuk, gondolkodjunk el az elhangzottakon... Egy néző így vélekedik: Úristen! A...

Találtak két gyógyszert, melyek együtt hatékonyak lehetnek a koronavírus ellen
Találtak két gyógyszert, melyek együtt hatékonyak lehetnek a koronavírus ellen

Találtak két gyógyszert, melyek együtt hatékonyak lehetnek a koronavírus ellen A francia kutatók a korábbi kínai beszámolókra támaszkodva végeztek kísérletet...

Close