Levegővel működő buszokat találtak fel a japánok, mi meg aggódunk a benzinárak miatt

Levegővel működő buszokat találtak fel a japánok, mi meg aggódunk a benzinárak miatt

Levegővel működő buszokat találtak fel a japánok, mi meg aggódunk a benzinárak miatt

Japán legújabb találmánya egy olyan busz, ami levegővel működik és vizet bocsájt ki! Hihetetlen mennyivel előrébb vannak a technológiai fejlődésben, mint az európaiak.

Mind tudjuk, hogy Japán jóval előrébb tart a fejlődésben, mint Európa. A legújabb technikájuk pedig egyenesen lenyűgöző. Olyan autóbuszokat gyártottak, amelyek levegővel mennek és vizet bocsájtanak ki.

loading...

Egy Golovnin nevű blogger meg is osztotta a Facebookon véleményét. Azt írja, hogy most látott először olyan buszokat, melyek üzemanyaga a hidrogén (amit a levegő oxigénjéből nyernek).

Amennyiben ez a fajta módszer hosszútávon is beválik, már semmi nem fogja elválasztani a Japánokat attól, hogy végleg elbúcsúzzanak a benzinnel működő járművektől.

A levegővel működő busz mechanikája a következő:

Az úgynevezett hidrogénmotor, oxigént és hidrogént egyesít, ebből pedig víz keletkezik. Mint a legtöbb fizikai folyamat, így ez is jár némi hőleadással, tehát hőt és vízgőzt is a légkörbe bocsát. Ennek a folyamatnak az energiája pedig megmozgatja a villanymotort, ebből pedig áram termelődik.

loading...

Golovnin szerint ez a rendszer rendkívül környezetbarát és sokféleképpen meggátolná a légszennyezést, de van egy szépséghibája. Sajnos egyelőre nagyon drága az előállítása ezeknek a buszoknak, illetve elég kevés helyen van megfelelően kiépített infrastruktúra a hidrogén visszatöltésére.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Például egy Toyota Miraj, hidrogénhajtású kocsi, ma 63 ezer dollárba kerül, ami átszámolva majdnem 18 milliárd forint.

A japán kormány célja, hogy 6 éven belül az ilyen meghajtású autók ára körülbelül 20 ezer dollárnál megálljon (kb. 6 milliór forint).

loading…


Facebook hozzászólások
loading...