LETÖLTENDŐ BÖRTÖN 5 BANKÁRNAK.

Hűtlen kezelés miatt jogerősen két év letöltendő szabadságvesztésre ítélte egy spanyol bíróság a Novacaixagalicia Banco, mai nevén Abanca takarékbank öt volt vezetőjét – számolt be róla a spanyol sajtó kedden.

 

A tudósítások szerint Julio Fernández Gayoso, a bank volt elnöke, José Luis Pego, Gregorio Gorriarán és Óscar Rodríguez Estrada volt bankigazgatók, valamint Ricardo Pradas egykori jogtanácsos összesen több mint 22 millió eurós végkielégítést vett fel 2012-ben, miután a gazdasági válság miatt csődközelbe került pénzintézet megkapta az első állami tőkeinjekciót.

loading…


A bank összesen csaknem 9 milliárd euró segítséget kapott a talpon maradáshoz.

Az ítélet rámutatott arra is, hogy a magas beosztású vezetők mindezt egy 2010-es szerződésmódosításnak köszönhetően tehették meg, amelyet a gazdasági krízis közepén, a bank rossz helyzetének ismeretében hajtottak végre, miután állami segítségért folyamodtak.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

A bíróság szerint a bankvezetők tényleges börtönbüntetését az indokolta, hogy az elítéltek kevesebb mint a felét adták vissza a pénznek, noha arról korábban a Legfelsőbb Bíróság is rendelkezett, nem mutattak megbánást, továbbá más, függőben lévő bírósági ügyeik is vannak.

Anonymous – A bankárok jelentik a problémát

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás