LEFOGLALJÁK A MAGYAR TULAJDONOKAT?

SZAKÉRTŐK ELŐKÉSZÍTENÉK A KÜLFÖLDI MAGYAR ÁLLAMI TULAJDON LEFOGLALÁSÁT

loading…


Ha hinni lehet az amerikai neokonzervatív vonalat hűen követő német Die Welt napilapnak, az EU akkorát fog rúgni Magyarországba, amilyenre az Unió történetében nem volt példa.

E lap tegnap 13:50-kor tette közszemlére azt a cikkét, amely arról ad hírt, hogy szakértők olyan intézkedést készítenek elő, amivel Magyarországot igen fájdalmasan tudják megbüntetni, amiért a magyar kormány nem hajlandó az Európa Bíróság döntését elfogadni a menekültek elosztására.

Ez lenne az első ilyen büntetés az EU történelmében, teszi hozzá a cikk.

 

Az eddig nem használt eszköz az lenne, hogy a magyar állam külföldön lévő ingatlanjait zár alá vennék.

Olyan ingatlanokat és épületeket vennének zár alá és adnának el, amelyek a magyar állam tulajdonai, de külföldön vannak, nyilatkozta Stefan Lorenzmeier Európa-jogi szakértő. Szerinte „jogilag egy ilyen intézkedés megengedhető lenne, ha Magyarország továbbra is elutasítja, hogy az Európa Bíróság döntését elismerje.”

loading…


Az igen rövid beszámoló arról nem szól, hogy milyen jogi alapra helyeznék ezt a páratlan fenyegető lépést.

A vezető német lap, a Frankfurter Allgemeine Zeitung még az előbbinél is tömörebb híradásban tudósít egy ezzel éppen ellenkező irányú figyelmeztetésről, amelynek gazdája Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszter. A cikk összefoglalója:

„Európában a menekültek elosztása még mindig nem működik. Magyarország és Szlovákia nyakasan megtagadják, hogy a megállapodás szerinti szabályt alkalmazzák.”
Ennek ellenére a pénzügyminiszter „türelemre” int.

 

A cikk első mondata arról szól, hogy Schäuble „elutasítja a Magyarország elleni szankciókat”. Hozzátette: „Okos lenne, ha rögtön nem a nagy bunkósbotot lengetnénk”.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Ezt a pénzügyminiszter a Passauer Neue Presse regionális napilapnak nyilatkozta. A pénzügyi segély megkurtítására vonatkozó követelésekre reagálva kifejtette: „Az egyes országokkal folytatott nehéz vitafolyamatokat segíteni és nem megnehezíteni kell”.  Forrás.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás