LAS VEGAS HŐSE-A VETERÁN A LÖVÉSEKET HALLVA MENTŐBEVETÉSRE INDULT.

LAS VEGAS HŐSE-A VETERÁN A LÖVÉSEKET HALLVA MENTŐBEVETÉSRE INDULT.
loading...

Egy veterán tengerészgyalogos (mármint a veteránt úgy kell érteni, hogy már volt éles akción, miközben csak 29 éves) akcióba lépett a Las Vegas-i mészárlás golyózáporában: Taylor Winston a színpad jobb oldalán állt, amikor hallotta a lövéseket.

Először azt hitte, hogy tűzijáték, de aztán látta a sikoltozó embereket és a földre hulló testeket, írja a Daily Beast.

 

“Csináltunk pár kört vele, igyekeztünk segíteni, amíg a mentők meg nem érkeznek", mondta. Hozzátette: rutinos countryfesztivál-látogatóként sejtette, hogy egy-két helyszíni járműben benne lehet a kulcs. "Úgyhogy keresztbe tettem az ujjaimat, és úgy alakult, hogy sikerült".

loading…


Két körben két tucat embert vittek kórházba. A hátsó ülésre és platóra zsúfolták be a sérülteket. Winston azt mondta mindenkinek, nyomják a sebeket, nehogy elvérezzenek. Egy nő a nyakán és a mellkasán sérült meg. Winston azt mondja, nem tudja, ki élte túl az utasai közül. Szerinte nem mindenki. "Elég ernyedtek voltak, ahogy húztuk ki őket a kocsiból, de volt pulzusuk, úgyhogy remélem a legjobbakat."

Azt mondta, dühös volt, de valahogy reagálni kellett. Két kör után már látta, hogy a mentők átvették a terepet.

Winston 2006 és 2011 között szolgált tengerészgyalogosként, Irakban is volt. Azt mondja, a tengerentúli tapasztalat és a katonai múlt súgta neki, hogy vesse magát a veszély közepébe a vasárnapi káoszban.

loading…


A férfi utólag tudta meg, hogy egy barátjának lánytestvérét is megmentette. A nagy rohanásban nem fogta fel az arcokat, csak arra figyelt, kinek mennyire súlyos a sérülése. Az úton leintettek egy rendőrautót, úgyhogy a zsaruk szirénával kísérték őket át a forgalmon. A kórházba érve pedig behúzták a sérülteket az előtérbe, ahol a személyzet már várta őket.

Az autót egy country bár előtt parkolta le, reggel akarta visszavinni, de addigra eltűnt a bár elől. "Biztos látták a vért, és elvitték", mondta.

A másik hős

loading…


A 29 éves kaliforniai Kacy Thompson is segített a sérülteknek. Ő 40-70 embert kezelt a helyszínen, 5 holttestet letakart, Winstonnak pedig hat embert segített a kamionra feltenni. Egészségügyi dolgozó volt, tudta, mit kell tenni.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Feltörték a rendőrautókat, hogy orvosi eszközöket szedjenek ki belőlük. Egy tűzoltó és egy baleseti ápoló volt vele, rúzzsal jelölték a sérülteken, hogy ki milyen súlyossági fokozatú. Azt mondta, egyszercsak egy városi busz is feltűnt, amely szintén segített a sérültek szállításában. 

Thompson aztán a Tropicanába ment, mert valaki azt mondta, ott is kell a segítség. Ott egy alagsori konferenciaszobába nyomták őt be, ahol 3-400 ember keresett menedéket. Hajnali négyre azt is kiürítették, az emberek az utcára mentek. Mivel a hotelje le volt zárva, egy Hootersben kötött ki, ahol az emberek az asztalokon, székeken pihentek, az étterem pedig pokrócokkal és kávéval segített. Végül visszavezetett Kaliforniába alvás nélkül.

loading…


Szólj hozzá

Hozzászólás

Read previous post:
AZ EURÓPAI VÉG KEZDETE: GUMIBOTTAL VERIK SZÉT A VÁLASZTÓPOLGÁROKAT EGY UNIÓS TAGÁLLAMBAN!
AZ EURÓPAI VÉG KEZDETE: GUMIBOTTAL VERIK SZÉT A VÁLASZTÓPOLGÁROKAT EGY UNIÓS TAGÁLLAMBAN!

AZ EURÓPAI VÉG KEZDETE: GUMIBOTTAL VERIK SZÉT A VÁLASZTÓPOLGÁROKAT EGY UNIÓS TAGÁLLAMBAN! Néhány napba sűrítve minden lezajlott Katalóniában, amit az...

HŰTLEN KEZELÉS MIATT NYOMOZNAK AZ OTP-NÉL.
HŰTLEN KEZELÉS MIATT NYOMOZNAK AZ OTP-NÉL.

HŰTLEN KEZELÉS MIATT NYOMOZNAK AZ OTP-NÉL. A belső vizsgálatok olyan szabálytalanságokat tártak fel a dél-dunántúli régióban, amik indokolttá tették a...

Close