LAPTOPOT SZERETNÉL? ITT VAN RÁ AZ ÁLLAMI INGYEN PÉNZ.

LAPTOPOT SZERETNÉL? ITT VAN RÁ AZ ÁLLAMI INGYEN-PÉNZ.
Email

A PROGRAM TOVÁBB FOLYIK!

Email

Hat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei járásban pályázhat a lakosság a Digitális jólét program keretében több mint 2800 informatikai eszközre – jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) helyettes államtitkára a héten. A pályázati lehetőség két hét múlva nyílik. Bejelentett állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők pályázhatnak.

loading…


A kormány 2014-ben indította el a 300 milliárd forint értékű digitális fejlesztési programját, ennek első kísérleti helyszíne Nyíregyháza volt.

Az alprogram keretében hazai forrásból, 330 millió forint értékben több mint 2400 notebookot és 400 tabletet kaphatnak a kisvárdai, az ibrányi, a baktalórántházi, a tiszavasvári, a kemecsei és a nagykállói járás településein élők, akiknek emellett digitális kompetenciát fejlesztő díjmentes képzéseket is indítanak.

loading...

A pályázat fontosabb tudnivalói

 

A pályázati lehetőség február 13-án nyílik meg és két hónapig tart.

A kiírás szerint azok pályázhatnak, akik a kijelölt járások településeinek valamelyikén bejelentett állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek.

A célcsoportok között a nagycsaládosok, a gyermeküket egyedül nevelő szülők, a megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők, a nyilvántartott álláskeresők, a közfoglalkoztatási programban részt vevők, a 45 év feletti munkavállalók és az aktív idősek szerepelnek.

Az aktív idősek csoportjához tartozó pályázók csak tablet, míg a többi célcsoport csak notebook elnyerésére jogosult.

loading...
loading…


A legfontosabb tudnivaló, hogy egy háztartás egy eszközt nyerhet, kivétel csak azon nagycsaládos pályázók esetén lehetséges, akiknek a háztartásában él másik, valamelyik rászorultsági célcsoportban érvényesen pályázó is, így ők a notebook mellé egy tabletet is kaphatnak.

További részletek:

 

Nyíregyháza után hat Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei járásra is kiterjesztik a Digitális jólét program lakossági eszköztámogatást célzó kísérleti alprogramját, és így több mint 2800 informatikai eszközt kaphatnak az ott élők – jelentette be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) infokommunikációért felelős helyettes államtitkára szerdán Kisvárdán.

Solymár Károly Balázs a program sajtónyilvános tájékoztatóján elmondta: hazai forrásból, 330 millió forint értékben több mint 2400 notebookot és 400 tabletet kaphatnak a kisvárdai, az ibrányi, a baktalórántházi, a tiszavasvári, a kemecsei és a nagykállói járás településein élők, akiknek emellett digitális kompetenciát fejlesztő díjmentes képzéseket is indítanak.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

Az eszközökhöz pályázaton lehet hozzájutni, a pályázati lehetőség február 13-án nyílik meg és két hónapig tart.

A kiírás szerint azok pályázhatnak, akik a kijelölt járások településeinek valamelyikén bejelentett állandó lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek. A célcsoportok között a nagycsaládosok, a gyermeküket egyedül nevelő szülők, a megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők, a nyilvántartott álláskeresők, a közfoglalkoztatási programban részt vevők, a 45 év feletti munkavállalók és az aktív idősek szerepelnek. Utóbbi csoporthoz tartozó pályázók csak tablet, míg a többi célcsoport csak notebook elnyerésére jogosult.

loading…


Főszabály szerint egy háztartás egy eszközt nyerhet, kivétel csak azon nagycsaládos pályázók esetén lehetséges, akiknek a háztartásában él másik, valamelyik rászorultsági célcsoportban érvényesen pályázó – ők a notebook mellé egy tabletet is kaphatnak.

A részletes feltételekről www.emagyarorszag.hu/palyazat oldalon lehet tájékozódni.

Solymár Károly Balázs a tájékoztatón felidézte, a kormány 2014-ben indította el – döntően uniós forrásból – a 300 milliárd forint értékű digitális fejlesztési programját, ennek első kísérleti helyszíne Nyíregyháza volt. A szabolcsi megyeszékhelyen és a járásában élők közel ötezer notebookhoz és ezer táblagéphez juthattak hozzá, emellett fejlesztették a helyi egyetem, egészségügyi intézmények és iskolák internetes infrastruktúráját, illetve képzéseket indítottak.

A helyettes államtitkár hozzátette, a mostani programban az eszközök kiosztása mellett szupergyors internet is elérhetővé válik a hat járásban, a fejlesztés értéke közel 1,5 milliárd forint. (MTI)

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

loading...
Read previous post:
PÁNIK AZ EGÉSZ VILÁGON TRUMP RENDELETE MIATT.
PÁNIK AZ EGÉSZ VILÁGON TRUMP RENDELETE MIATT.

PÁNIK AZ EGÉSZ VILÁGON TRUMP RENDELETE MIATT. Botrányos jelenetek játszódtak le a világ repülőterein, miután életbe lépett Donald Trump elnök...

EZ NEM KAMERATRÜKK! TÉNYLEG KITALÁLJA, HOGY MIRE GONDOLSZ! PRÓBÁLD KI!
EZ NEM KAMERATRÜKK! TÉNYLEG KITALÁLJA, HOGY MIRE GONDOLSZ! PRÓBÁLD KI!

EZ NEM KAMERATRÜKK! TÉNYLEG KITALÁLJA, HOGY MIRE GONDOLSZ! PRÓBÁLD KI! Ez a férfi kitalálja mire gondolsz! Ha nem hiszed, tedd...

Close