Nyilatkozat: tervezik-e bevezetni a lakhelyelhagyási tilalmat? Péntek reggeltől már katonák lesznek az utcákon

Nyilatkozat: tervezik-e bevezetni a lakhelyelhagyási tilalmat? Péntek reggeltől már katonák lesznek az utcákon

Nyilatkozat: tervezik-e bevezetni a lakhelyelhagyási tilalmat? Péntek reggeltől már katonák lesznek az utcákon

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján merült fel a kérdés, hogy tervezik-e a lakhelyelhagyási tilalom bevezetését.

Az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre válaszolva szögezték le, hogy egyelőre nincs tervben a lakhelyelhagyási tilalom bevezetése, mert a jelenlegi intézkedéseket elégségesnek találják, de ez nem jelenti azt, hogy a későbbiekben erre nem kerülhet sor.

loading...

Lehet, hogy eljön ennek az ideje, ezt nagyon alapos modellezés és számítások fogják megelőzni,

"nem kívánunk nagyobb kárt okozni az intézkedésekkel, mint amit szükséges arányosan bevezetni ahhoz, hogy kordában tudjuk tartani a vírus terjedését" – mondta Lakatos Tibor.

Müller Cecília pedig ismét felhívta az idősebb korosztály figyelmét arra, hogy csak a legszükségesebb esetben hagyják el otthonaikat, mivel még mindig nagyon sok idős embert látni a tömegközlekedési eszközökön, az utcákon.

Müller Cecília tisztelettel kéri őket, hallgassák meg a tanácsaikat, vegyék nagyon komolyan a járványt, hiszen az ő esetükben lehet a legveszélyesebb a betegség lefolyása.

loading...

Koronavírus: péntek reggeltől már katonák lesznek az utcákon

Honvédelmi irányító csoportok jelennek meg csütörtök reggel néhány vállalatnál, az utcákon pedig péntektől katonák is lesznek.

Néhány száz olyan magyar vállalat van, amely különleges jogrendben olyan infrastruktúrát képvisel, ahol a Magyar Honvédségnek szerepe lehet.
Feladatuk, hogy a létfontosságú magyar vállalatok üzemelését, biztonságát elősegítsék.

Példaként említette az energetikai, a távközlési, a közlekedési és az egészségügyi szektort – jelentette be a honvédelmi miniszter, a koronavírus-járvánnyal összefüggésben létrehozott, létfontosságú magyar vállalatok biztonságáért felelős akciócsoport vezetője az M1 aktuális csatornán.

Benkő Tibor kérdésre válaszolva azt mondta, mivel az infokommunikáció fenntartása is feladataik közé tartozik, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap is érintett lehet.

Elmondta, eddig 140 vállalatot választottak ki, de mint megjegyezte: ennél jóval több van, amelynek az ország biztonságos működését kell szolgálnia.

Az érintett vállalatokhoz néhány tagú katonai, honvédelmi irányító csoportot küldenek ki. Erről az érintett vezérigazgatóknak tájékoztató levelet küldött – közölte.

loading…


Azt mondta: az irányítócsoportok – melyben rendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai is lesznek – nyomon követik és koordinálják a vállalati munkát. Tevékenységükről rendszeresen jelentést adnak a Honvédelmi Minisztériumban létrehozott irányítócsoportnak, amely az országos operatív törzsnek jelent.
Kiemelte: a honvédelmi irányítócsoportok feladata kettős: a fizikai biztonság és a működőképesség feltételeinek biztosítása.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A honvédelmi miniszter azt is bejelentette, hogy:

péntek reggeltől nagyobb létszámban jelennek meg a katonák az országban. Azt mondta: az országot honvédelmi szempontból hét járőrkörzetre osztották, ahol a katonák megjelennek.

Elsősorban azokon a településeken kell nagyobb katonai jelenlétre számítani, ahol most is van katonai alakulat – közölte.

Orbán Viktor miniszterelnök múlt pénteken jelentette be, hogy a koronavírus elleni védekezés keretében tíz akciócsoport áll fel, ezek egyike a létfontosságú vállalatokért felelős akciócsoport.

A Benkő Tibor honvédelmi miniszter vezette létfontosságú vállalatok működéséért felelős akciócsoport feladata, hogy azokat a szolgáltató- és gyártókapacitásokat, közlekedési, energetikai, gyógyszeripari cégek munkáját koordinálja, amelyek működése a rendkívüli járványhelyzetben kiemelten fontos Magyarországon – írja az MTI.  Forrás  Forrás.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A bevásárlás Dániában. Nálunk is erre volna szükség! Maradj otthon!
A bevásárlás Dániában. Nálunk is erre volna szükség! Maradj otthon!

A bevásárlás Dániában. Nálunk is erre volna szükség! Maradj otthon! Követési távolság szabály.... Valahol Dániában... nálunk is erre volna szükség,...

Ez a 13 szupergazdag család uralja a világot: a vagyon 96%át birtokolják!
Ez a 13 szupergazdag család uralja a világot: a vagyon 96%át birtokolják!

Ez a 13 szupergazdag család uralja a világot: a vagyon 96%át birtokolják! Itt a teljes névsor! Elképesztő hatalmuk van, és...

Close