KÜLÖNÖS ÉS MEGDÖBBENTŐ HÍRRŐL SZÁMOLT BE AZ MTI!

Nagyon különös és aggályos hírt adott ki az MTI.

 

Különös –  és ami aggályos: konkrét forrásmegjelölés nélküli – dologról számol be a Magyar Távirati Iroda: Ukrajnában internetes oldalakon biztatják öngyilkosságra a gyerekeket, és a jelenség olyan mérteket öltött, hogy vasárnap a rendőrség kiberosztálya sajtóközleményben figyelmeztette a veszélyre a szülőket.

A hírt azóta már a híradó is közölte!

loading…


Az MTI híre:

Több ukrán hírforrás adta közre vasárnap az ukrán kiberrendőrség közleményét, amelyben a hatóságok részletesen leírták, hogy az ilyen weboldalak hogyan vesznek rá kiskorúakat öngyilkosságra. Arról is tájékoztattak, hogy nemrég lelepleztek egy ilyen hálózatot.

A kiberrendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy szakképzett pszichológusok dolgoznak az efféle oldalakon, amelyeknek általában repülő bálnák a szimbólumai.

Az ilyen közösségeknek ugyanis a bálna a szabadság jelképe, másrészt a tengeri emlősök gyakran követnek el "öngyilkosságot" azzal, hogy a tudomány mai állasa alapján érthetetlen okból időnként szándékosan partra vetik magukat.

A kiberrendőrség közleménye szerint a weboldalra bejelentkező tiniket előbb kérdésekkel tesztelik, hogy kiderítsék, valóban vannak-e öngyilkossági hajlamai. Azután számos feladatot adnak nekik, amelyek mindegyikével valamilyen kárt kell tenniük magukban vagy fájdalmat okozniuk maguknak.

loading…


A végső szakaszban, amikor megbizonyosodtak arról, hogy a gyerek készen áll az öngyilkosságra, egy személyes, zenei aláfestésű magánüzenetet küldenek neki. Ebben felsorolják minden problémáját, amit korábban feltárt előttük, majd közlik a tinivel, hogy mindezekre egyetlen megoldás van: az öngyilkosság. Arról viszont nem szólnak a hírek, hogy az említett internetes oldalak működtetőit mi készteti a fiatalok halálba taszítására.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

Az UNIAN ukrán hírügynökség emlékeztetett arra, hogy két hónapja, a Donyeck megye déli részén, az Azovi-tenger partján fekvő Mariupol városában egy 13 éves lány levetette magát a tizenharmadik emeletről.

Előzetesen a rendőrség az esetet öngyilkosságnak könyvelte el, de a lány barátaitól később megtudta, hogy az áldozat kapcsolatban állt egy internetes oldallal, és a halálugrást ott kapta "feladatként kapcsolattartóitól". Ezután a hatóságok már a szándékos emberölés, vagyis az öngyilkosságra való rábeszélés irányába is nyomoznak.

Megjegyzés: a hírt a Magyar Távirati Iroda adta ki, konkrét forrásmegjelölés nélkül. ( több ukrán hírforrás?) A szövegben olyan rész is szerepel, miszerint "A kiberrendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy szakképzett pszichológusok dolgoznak az efféle oldalakon",  és mindezt átvette az állami tévé internetes oldala, valamint hamarosan végigfutott lényegében valamennyi netes oldalon, és persze megjelenik a közösségi portálon is.

Miután ez rendkívül durva vád a "szakképzett pszichológusokkal" szemben, legyenek azok bár ukránok, ha az MTI, a hivatalos állami hírszolgáltató csatorna közread egy ilyen hírt, minimum ennél lényegesen konkrétabb és bizonyított forrást kellene megjelölnie. Forrás.

loading…Szólj hozzá

Hozzászólás