Kövér fizetése fél év alatt több mint egymillióval nőtt.

Kövér fizetése fél év alatt több mint egymillióval nőtt.
Email

Kövér fizetése fél év alatt több mint egymillióval nőtt.

Email

A parlament fideszes javaslatra tavaly fogadta el azt a törvényt, amely alapján a képviselők fizetését a nemzetgazdasági átlagkeresethez igazították.

Egy átlagos országgyűlési képviselő ennek a háromszorosát kapja meg alapilletményként, és mivel idén 30 ezer forinttal nőtt a nemzetgazdasági átlagkereset, így külön nem is kellett szavazni az emelésről, hiszen automatikusan nőttek a képviselői tiszteletdíjak is.

loading…


Egy mezei képviselőnek így 90 ezerrel nő a fizetése. A tavaly augusztusra már 891 ezret elérő tiszteletdíjból kis híján egymillió lesz, számolt be az újabb automatikus ugrásról az RTL.

loading...

A Fidesz-frakció a törvényjavaslatra tavaly úgy reagált, hogy szerintük 2010 óta a közszolgálat számos területén volt béremelés, a képviselők az utolsók a sorban voltak. „Az Országgyűlés tisztségviselőinek tiszteletdíja az általuk vállalt munkával arányosan alakul; ez megfelel a korábbi és nemzetközi gyakorlatnak" – írták akkor.

A csatorna most kiszámolgatta, hogy kinek mennyivel emelkedik a fizetése.

A mezei képviselők 90 ezres emelkedése mellett azok a képviselők, akik bizottsági tagságot is viselnek, azoknak a már tavaly augusztusban 1.069.261-ra nőtt fizetésük március 1-től 1 millió 187 ezer forint lesz, míg a frakcióvezetők 1,78 millió helyett 1,98 milliót kapnak majd.

A legnagyobb mértékben pedig Kövér László, fideszes házelnök fizetése nő.

loading...
loading…


A HÁZELNÖK TAVALY JÚLIUSIG 1,5 MILLIÓT KERESETT, TAVALY AUGUSZTUSTÓL 2,4 MILLIÓT KAPOTT, IDÉN MÁRCIUS 1-TŐL PEDIG MÁR 2,67 MILLIÓ KAP BRUTTÓBAN.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A tavalyi fideszes javaslatot az ellenzékiek egy része is megszavazta, azzal védekezve, hogy ha nem teszik, akkor a frakciók támogatását csökkentették volna, ami ellehetetlenítette volna a munkájukat. Ám azt ígérték akkor többen is, hogy nem költik el az emelést, hanem jótékony célra fordítják.

A szocialista Bangóné egy sajtótájékoztatón elmondta, hogy már 11 millió forint értékben költöttek jótékonysági célokra, és az RTL kérdésére a DK, az LMP és Jobbik is azt mondta most, hogy jótékonykodnak a többletből. Forrás.

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

loading...
Read previous post:
Kapható a multiknál ez a gyümölcs, és elképesztő gyógyereje van.
Kapható a multiknál ez a gyümölcs, és elképesztő gyógyereje van.

Kapható a multiknál ez a gyümölcs, és elképesztő gyógyereje van. Ízre is finom, és sokoldalúan hatásos. Itthon nem annyira népszerű...

Ennyire gyakran kellene újraindítanod a mobilodat, hogy hosszabb legyen az élettartama - De ezt csak kevesen tudják.
Ennyire gyakran kellene újraindítanod a mobilodat, hogy hosszabb legyen az élettartama – De ezt csak kevesen tudják.

Ennyire gyakran kellene újraindítanod a mobilodat, hogy hosszabb legyen az élettartama - De ezt csak kevesen tudják. A mobiltelefonod az...

Close