Kim Dzsongun kivégeztette a követét, aki összehozta neki a Trump-találkozót

Kim Dzsongun kivégeztette a követét, aki összehozta neki a Trump-találkozót

Kim Dzsongun kivégeztette a követét, aki összehozta neki a Trump-találkozót

[good_old_share]

Mivel a találkozó nem volt sikeres, felmerült a kémkedés gyanúja.

Egy dél-koreai lap szerint Észak-Koreában kivégeztették azt a követet, akinek le kellett volna szerveznie a nukleáris tárgyalásokat az amerikai kormánnyal. A Chosun Ilbo szerint korábban Kim Hyok-chol volt az a követ, aki összehozta a februári találkozót Donald Trump és Kim Dzsongun között Hanoiban.

loading…


loading...

Azonban a találkozó megállapodás szakadt meg, mivel nem tudtak megegyezni a Koreai-félsziget nukleáris leszereléséről.

Több munkatársával együtt kivégezték Észak-Koreában Kim Hjokcsol diplomatát, aki korábban a nukleáris leszerelésről szóló nemzetközi tárgyalások egyik delegációvezetője volt, és részt vett a Kim Dzsongun észak-koreai vezető és Donald Trump amerikai elnök közti februári hanoi csúcstalálkozó előkészítésében – közölte pénteken a Csoszun Ilbo című dél-koreai napilap, amely a legújabb tisztogatási hullámot a hanoi találkozó kudarcának tulajdonítja.

A lap szerint a politikust – akit a nukleáris tárgyalások egyik kulcsemberének tartottak – az Egyesült Államoknak való kémkedés vádjával végezték ki márciusban a phenjani repülőtéren.

Értesülései szerint további négy külügyminisztériumi tisztségviselő is erre a sorsra jutott, akik szintén részt vettek a februári csúcs előkészítésében.

loading...

A Csoszun Ilbo úgy tudja, hogy munkatáborba került több más diplomata, köztük a korábban Kim Dzsongun jobbkezének tartott Kim Jongcsol is, akit áprilisban már leváltottak a Koreai Munkapárt Központi Bizottságának alelnöki tisztségéről.

loading…


A dél-koreai kormány egyelőre nem kommentálta a hírt. Az elnöki hivatal részéről csupán annyit mondtak, előbb szeretnének megbizonyosodni a hír hitelességéről.

Korábban elemzők már valószínűsítették, hogy az amerikai-észak-koreai tárgyalások zsákutcába jutásáért a phenjani vezetés felelősségre fogja vonni az azokat előkészítő diplomatákat.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Trump tavaly júniusban Szingapúrban találkozott először Kim Dzsongunnal, és több vitás kérdésben – köztük a Koreai-félsziget atomfegyver-mentesítésében – született megegyezés. Mindazonáltal az atomfegyver-mentesítés ügyében nem történt konkrét előrelépés, mert Phenjan úgy vélte, Washington egyoldalú követeléseket támasztott, és nem viszonozta a feszültség elsimítását célzó gesztusait.

Februárban a vietnami Hanoiban tartott második csúcstalálkozó nem vezetett kézzelfogható eredményhez, noha a felek azóta többször hangoztatták a párbeszéd folytatása iránti készségüket.

Vele együtt négy olyan külügyminisztérium tisztségviselőt is kivégeztek márciusban, akik benne voltak a tárgyalások előkészítésében. Azzal vádolták őket, hogy az Egyesült Államoknak kémkedtek. (Guardian)

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A kemény munka meghozta gyümölcsét. Szégyentelen fizetést kap Tiborc
A kemény munka meghozta gyümölcsét. Szégyentelen fizetést kap Tiborc

A kemény munka meghozta gyümölcsét. Szégyentelen fizetést kap Tiborc [good_old_share] Jó emberekkel jó dolgok történnek. A kemény munka meghozta gyümölcsét....

Így muzsikál Magyarország első zenélő útja
Így muzsikál Magyarország első zenélő útja

Így muzsikál Magyarország első zenélő útja [good_old_share] Somogybabodnál 192 méter hosszan a Republic 67-es út című örökzöldjének dallamait játssza az...

Close