KILAKOLTATÁSOK MAGYARORSZÁGON! A GYILKOSSÁGOKAT MELYIK BANKÁR, VAGY POLITIKUS VÁLLALJA FEL?

KILAKOLTATÁSOK MAGYARORSZÁGON! A GYILKOSSÁGOKAT MELYIK BANKÁR, VAGY POLITIKUS VÁLLALJA FEL?
Email

KILAKOLTATÁSOK MAGYARORSZÁGON! A GYILKOSSÁGOKAT MELYIK BANKÁR, VAGY POLITIKUS VÁLLALJA FEL?

Email

Akár egy rémálomban: utcára került családjával az agydaganatos Ildikó – Így kell most élniük.

 

Legborzalmasabb rémálmában sem gondolta volna Ildikó (49), hogy ahelyett, hogy az agyadaganatával harcolna, az utcán él és küzd majd a mindennapi betevőért idős édesanyjával, Margó nénivel (70), valamint lányával, Nikivel (29).

loading…


Margó néni valaha a Legfőbb Ügyészségen dolgozott adminisztrátorként, és takaros kis házban élt Kőbányán a férjével. Lánya, Ildikó is itt kezdte el az életét. Az első nagy csapás akkor érte őket, amikor Ildikó bátyja rákos lett.

loading...

– Mindenünket pénzzé tettük, hogy segíthessünk rajta, de itthagyott minket. Amikor kedvezményes volt, adósságrendező hitelt vettünk fel, amelynek jelzálogát a házunkra terheltük. 2011 volt a legsötétebb év az életünkben: meghalt a párom, az édesapám, így fizetésképtelenné váltunk, bedőlt a hitelünk. 2017 őszén árverezték el az otthonunkat – sírta el magát Ildikó.

Margó néni, az unoka, Niki és az agydaganattal küzdő Ildikó két héten keresztül bokrok alatt húzta meg magát / Fotó: Pozsonyi Zita.

A három magára maradó nő ezután albérletbe költözött. Közben kiderült: Ildikó is daganattal küzd, mégpedig agydaganata van, amit kemoterápiával kezeltek. A daganat megzavarta a hormonrendszerét: erősen vérzik és folyik a teje. Június 20-án kellett volna kórházba feküdnie, a lakásuk tulajdonosa azonban pár nappal előtte az utcára tette őket.

loading…


– Közölte velünk, hogy mennünk kell, mert eladta a lakást. Hiába kerestünk, nem találtunk magunknak új otthont. Van két macskánk, 7 és 8 évesek, és mi is hárman vagyunk. Így senki nem ad ki nekünk lakást, mi pedig nem akarjuk menhelyre adni az állatainkat – kesergett Niki.

– Egy raktárba pakoltuk a holmijainkat, mi pedig az Örs vezér tér környékén, a bokrok alatt aludtunk két héten át. Értékfeldolgozóként dolgoztam egy cégnél, a harmadik hajléktalanként töltött nap után tudatták velem: akkor jöjjek legközelebb dolgozni, ha meg tudok fürödni.

loading...

Szerkesztői gondolatok: A Magyar törvényalkotók, akik – elmondásuk szerint is – tudják, hogy a bankok átverték, becsapták az ügyfeleiket, visszaéltek erőfölényükkel, ennek ellenére tétlenségükkel a bankokat segítik, és törvényi felhatalmazást adnak a Magyar Rendőrségnek ahhoz, hogy Magyar családokat akár erőszakkal is az utcára hajítsanak. A Magyar családok és emberek hajléktalanná tétele nem csak tömeges és nagyfokú életminőség romlást, hanem tartós és visszafordíthatatlan egészségromlást, így közvetve emberek halálát is eredményezheti! Ezért melyik bankár, vagy politikus fogja vállalni a felelősséget?

A nagy esőzések alatt megszánta őket egy Budakeszin élő asszony, és befogadta pár napra őket, de nemsokára innen is menniük kell. Ildikóék most otthont keresnek: egy alapítvány támogatja őket, s beszáll a kaucióba és az első havi bérleti díjukba, de előbb albérletet kell találniuk.

– Kiszolgáltatottak vagyunk. A pénzünk elfogyott, néha egy csomag kekszet eszünk – mondta Margó.

– Van nyugdíjam, a lányom és az unokám pedig dolgozna. Már csak egy fedél kell a fejünk fölé, mert én az utcára nem megyek vissza.

Hajléktalanokon segítenek

 

Az Ildikóékat is segítő alapítvány a hajléktalanság megelőzését tűzte ki célul. Egy meghatározott összeget tudnak adni, amit elutalnak a lakás bérbeadójának akkor, ha megköttetett a szerződés, és megbizonyosodtak róla, hogy a támogatott család hosszú távon is fenn tudja tartani majd.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Kommentár: Utcai harc

loading…


Nehéz indulatok nélkül végigolvasni Ildikóék tragédiáját. Mert ez nem próbatétel, ez nem nehéz helyzet, ez egy család totális romba dőlése, kétségbeesett harca a puszta túlélésért. A biztonságot jelentő, szeretett családtagok elvesztésének fájdalmán túl küzdeniük kell a legsúlyosabb kórral, megfejelve a hitelesek ezreit sújtó s őket valóban halálos csapdába ejtő lakáskölcsönnel. Itt nem lehet azt mondani, hogy vegyünk példát az akaraterejükről vagy a generációk összetartásáról. Mindenkinek fel kell ismernie, hogy ennek nem szabadott volna megtörténnie. Egy átdolgozott élet után a 70 éves nagymama csak elhibázott társadalmi védőháló révén kerülhet eladósodva az utcára, csak így történhet meg, hogy eladják házukat a fejük fölül, bokrok alatt éheznek. Mert az biztos, hogy ez nem az ő szégyenük.

Gaál Zoltán, szerkesztő.

Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

loading...
Read previous post:
VIDEÓN A CIVIL RENDŐRAUTÓ, AHOGYAN ETIKÁTLANUL KIPROVOKÁLJA A SZABÁLYSÉRTÉST.
VIDEÓN A CIVIL RENDŐRAUTÓ, AHOGYAN ETIKÁTLANUL KIPROVOKÁLJA A SZABÁLYSÉRTÉST.

VIDEÓN A CIVIL RENDŐRAUTÓ, AHOGYAN ETIKÁTLANUL KIPROVOKÁLJA A SZABÁLYSÉRTÉST. Rengetek történetet halottunk az elmúlt időkben arról miszerint civil rendőrautók a...

KILAKOLTATÁSOK, FAGYHALÁL - EMBERIESSÉG ELLENI BŰNÖK MIATT FELJELENTETTÉK ORBÁNÉKAT!
KILAKOLTATÁSOK, FAGYHALÁL – EMBERIESSÉG ELLENI BŰNÖK MIATT FELJELENTETTÉK ORBÁNÉKAT!

KILAKOLTATÁSOK, FAGYHALÁL - EMBERIESSÉG ELLENI BŰNÖK MIATT FELJELENTETTÉK ORBÁNÉKAT! SZERINTED JOGOS A FELJELENÉS ÉS IGAZAK A VÁDAK ???   Emberiesség...

Close