KIK IRÁNYÍTJÁK MAGYARORSZÁGOT?

KIK IRÁNYÍTJÁK MAGYARORSZÁGOT?
Email

KIK IRÁNYÍTJÁK MAGYARORSZÁGOT?

Email

A magyarokat húzzák le a legjobban a bankok az EU-ban.

 

Akkor nézzük a tényeket: A magyar lakossági ügyfelek kiemelkedően sokat fizetnek a banki szolgáltatokért, még a tranzakciós illetéket leszámítva is a Magyar Nemzeti Bank legújabb kutatása szerint.

A vizsgált európai országokból A MAGYAR LAKOSSÁGI FOGYASZTÓK RELATÍV TERHEI A LEGMAGASABBAK AZ ALACSONY, AZ ÁTLAGOS ÉS A MAGAS JÖVEDELMŰ KATEGÓRIÁKBAN IS.

loading…


loading...

Mindez annak ellenére van így, hogy a magyar kormány az elmúlt évek alatt jelentősen és folyamatosan csökkentette a bankadót.

Tehát, még csökken a bankok által fizetendő adó mértéke, ezzel párhuzamosan a hazánkban működő külföldi tulajdonosi körrel rendelkező bankok egyre nagyobb összegeket vonnak el a Magyar lakosságtól.

Arról se felejtkezzünk meg, hogy az MNB összegzése szerint a "deviza"-hitelekkel kapcsolatban hazánkban a bankok által tisztességtelenül felszámított összeg 734 milliárd forint volt. A forintosítás során az elszámolásban 1,9 millió szerződés volt érintett. Egy átlagos jelzáloghiteles esetében 718 ezer forint volt a tisztességtelenül felszámított összeg.

Ezzel az összeggel a családok mellett értelemszerűen a nemzetgazdaságot is megkárosították a bankok.

loading...

A pénzintézetek éveken keresztül jogosulatlanul szedték be ügyfeleiktől ezeket az összegeket, élvezték annak hasznát, és ezzel párhuzamosan jogalap nélkül gazdagodtak. Egyetlen bankár csuklóján sem kattant a bilincs!

A magyar lakossági ügyfelek kiemelkedően sokat fizetnek a banki szolgáltatokért, még a tranzakciós illetéket leszámítva is a Magyar Nemzeti Bank legújabb kutatása szerint, adta hírül az MTI. Az átlagjövedelemhez képest drága pénzforgalmi szolgáltatások lassítják a az elektronikus fizetések elterjedését. A vizsgált európai országokból

A MAGYAR LAKOSSÁGI FOGYASZTÓK RELATÍV TERHEI A LEGMAGASABBAK AZ ALACSONY, AZ ÁTLAGOS ÉS A MAGAS JÖVEDELMŰ KATEGÓRIÁKBAN IS.

Az alacsony jövedelműek Magyarországon a nettó jövedelmük 1,13 százalékát, pénzügyi tranzakciós illeték nélkül számolva 1,09 százalékát költik átlagosan havonta bankolásra. A magyarokat a bolgárok és portugálok követik 0,74 százalékkal, miközben Olaszországban 0,48 százalék, Németországban 0,35 százalék, Spanyolországban 0,26 százalék, Svédországban 0,24 százalék, Romániában és Lengyelországban 0,23 százalék, Dániában 0,19 százalék, Franciaországban 0,18 százalék, az Egyesült Királyságban pedig 0 százalék ez a ráta.

loading…


Európa legtöbb országában a bankok csomagárazást alkalmaznak, azaz a fogyasztók fix havi díjakért cserébe korlátlan számú átutalást bonyolíthatnak le. Ezzel szemben Magyarországon az ügyfelek a számlacsomagok túlnyomó többségénél a tranzakciókat közvetlenül terhelő díjakkal szembesülnek az átutalásoknál.

Miközben Magyarországon a vizsgálatba bevont 57 számlacsomag mindössze 19 százalékára volt jellemző a csomagáras számlázás, a vizsgált 60 külföldi számlacsomagnál már 80 százalék volt ez az arány.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A jelenlegi árazási gyakorlat mellett az átutalások használatának mérsékelt növekedése is jelentős emelkedést okozna a hazai fogyasztók bankolási költségeiben. Ez nagymértékben hátráltathatja a 2019-ben induló azonnali fizetési rendszer elterjedését, és ezzel a készpénzhasználat visszaszorítására irányuló törekvéseket is.

A sikeresen működő azonnali fizetési rendszerekben a lakossági fogyasztókat jellemzően nem terhelik tranzakciókhoz kapcsolódó közvetlen költségek.

A jegybank szerint az európai trendekkel összhangban minden magyarországi lakossági fogyasztó számára alapszolgáltatásként kellene biztosítani a jövőben, hogy a havi számlavezetési díj megfizetése ellenében korlátlan számú és összegű átutalást indíthasson.

És akkor még nem is beszéltünk az Orbán-EBRD paktumról! Tehát a kérdés továbbra is az, hogy kik irányítják A VALÓSÁGBAN MAGYARORSZÁGOT ???  SZERINTED??

Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

loading...
Read previous post:
RÉTVÁRI: NEM CSÖKKEN A NYUGDÍJAK ÉRTÉKE, AMEDDIG MI VAGYUNK KORMÁNYON!
RÉTVÁRI: NEM CSÖKKEN A NYUGDÍJAK ÉRTÉKE, AMEDDIG MI VAGYUNK KORMÁNYON!

RÉTVÁRI: NEM CSÖKKEN A NYUGDÍJAK ÉRTÉKE, AMEDDIG MI VAGYUNK KORMÁNYON! Rétvári Bence: nem csökken a nyugdíjak értéke, amíg polgári kormány...

Miért nézik le a városiak a falusiakat?
Miért nézik le a városiak a falusiakat?

Miért nézik le a városiak a falusiakat? Pedig a falusiak sokszor még jobban élnek mint a városiak. Nagyanyámnak volt egy...

Close