KEZDŐDIK? USA PÁNCÉLOS DANDÁRRAL VÁLASZOL OBAMA PUTYINNAK.

KEZDŐDIK? USA PÁNCÉLOS DANDÁRRAL VÁLASZOL OBAMA PUTYINNAK.

KEZDŐDIK? USA PÁNCÉLOS DANDÁRRAL VÁLASZOL OBAMA PUTYINNAK.

[good_old_share]

Megjött a „felmentő sereg” Putyin ellen.

 

loading...

A németországi Bremerhaven kikötőjében pénteken elkezdődött az oroszok elrettentésére Európába küldött amerikai páncélos dandár kirakodása.

loading…


Mint az az Európában állomásozó amerikai erők parancsnokságának közleményéből kiderül, január 6-a és 9-e között rakodják ki a coloradói Fort Carsonban állomásozó 4. gyalogos hadosztály 3. páncélos dandár harccsoportját az észak-németországi kikötővárosban. Mintegy 3500 katona és 2003 járműtechnikai eszköz érkezik a kontinensre, köztük a legfontosabb 87 darab M1 Abrams harckocsi, 144 darab M2/3 Bradley gyalogsági harcjármű és az M109 Paladin önjáró tarack 18 példánya, ezenkívül a közismert Humvee terepjáró sokféle változatából is átdobnak 419-et.

A Fort Carson-iak érkezése a kezdete annak a folyamatos amerikai katonai rotációnak, amelyről az ukrajnai eseményekre hivatkozva döntött a távozó Obama-kormányzat. Eddig is voltak csapaterősítések, az újdonság az, hogy ez a dandár és a kilenc hónaponta érkező, folyamatos váltás saját technikáját hozza át az óceánon, azzal van jelen, illetve gyakorlatozik, főként a NATO keleti tagországaiban. Az elmúlt két évben csak a katonák jöttek, akik a nyugat-európai raktárakban „előrevonva” tárolt eszközöket használták ittlétük során.

Timothy McGuire vezérőrnagy felügyeli Bremerhaven kikötőjében az amerikai hadsereg járműveinek kirakodását 2017. január 6-án

 Timothy McGuire vezérőrnagy felügyeli Bremerhaven kikötőjében az amerikai hadsereg járműveinek kirakodását 2017. január 6-án

loading...

Fotó: Patrik Stollarz / AFP

Miután kirakodnak Bremerhavenben, a nehéztechnikát vonatra, illetve trélerre rakják, a kerekes járművek pedig közúton indulnak el a gyülekezési körzeteikbe az északnyugat-lengyelországi Drawsko Pomorskie és a délnyugati Zagan gyakorlótereire. Februári kezdettel rajzanak ki: Lengyelországban Zagan, Swietoszow, Skwierzyna és Boleslawiec térségébe; egy páncélos zászlóalj a balti államokba megy, majd gyakorlatokon több helyen is megfordul; egy lövészzászlóalj főként Romániába és Bulgáriába érkezik; egy másik páncélos zászlóalj a németországi Grafenwöhr gyakorlóterére.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

Mint korábban megírtuk, a rotációkkal jelen lévő amerikai páncélos dandár részei, illetve más megerősítő és elrettentő erők idén példátlan számban megfordulnak Magyarországon is. Egyik forrásunk a csapatmozgások kapcsán az elmúlt év végén úgy fogalmazott: „Ne tudd meg, hogy mi lesz itt jövőre!” A főként a Bakonyban, Hajmáskér, Öskü, Kádárta, esetleg Várpalota környékén zajló gyakorlatok mellett érdemes lesz figyelni a főbb vasútvonalak mentén is, ha látni akarunk, netán lencsevégre kapnánk néhány amerikai harckocsit.

Forrás

[apss_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...