ITT A MEGOLDÁS? EGY CSALÁDNAK SEM KELLENE UTCÁRA MENNIE.

ITT A MEGOLDÁS? EGY CSALÁDNAK SEM KELLENE UTCÁRA MENNIE.

ITT A MEGOLDÁS? EGY CSALÁDNAK SEM KELLENE UTCÁRA MENNIE.

[good_old_share]

Tényleg ez lenne a megoldás?

loading…


loading...

Magyarországon bőven van annyi üres lakás, hogy még a legeladósodottabb devizahiteles család feje fölé is jusson belőle, csak kellene rá némi idő, pénz, és főleg kormányzati akarat.

Családok ezrei, vagyis magyarok tízezrei veszíthetik el otthonukat, és kerülhetnek az utcára mától. Ettől hangos a hazai média most, mivel május 1-től megszűnik az április 30-ig elrendelt kilakoltatási moratórium. Megoldás lenne, de kérdés, a kormányt a választás után ez érdekli-e.

A Sztárklikk is beszámolt róla, hogy brutálisan sok végrehajtás van folyamatban banki hiteltartozás miatt. Már májusban több ezer, az év folyamán pedig több tízezer kilakoltatást terveznek a hitelintézetek.

Hogy pontosan hány banki követelésből származó végrehajtás van folyamatban ma Magyarországon, azt a kormány egyelőre nem veri nagy dobra, azonban egyes becslések szerint brutális számú, mintegy 900 ezer, azaz akár minden negyedik magyart család érintett lehet.

loading...

Nem olyan rég azonban beszámoltunk arról is, hogy van olyan program – igaz, egyelőre csak kistelepülési szinten -, amivel kezelhető a probléma. Egy kis kelet-magyarországi hajdúvárosban kivételesen a hátrányos helyzetű családokat segítik lakáshoz egy otthonteremtési programmal.

loading…


Hajdúdorogon ezzel a programmal a kormányzati szemlélettel szakítva nem a jómódúakat támogatják, hanem a rászoruló, például devizahitel-csapdában vergődő családokat: az önkormányzat egy konstrukció keretében az ingatlaneladásokból befolyt pénzből folyamatosan bérlakásokat vásárol és újít fel, amiket szociális alapon oszt ki.

A település polgármestere most a Sztárklikknek azt mondta, a tavaly óta alkalmazott rendszer valóban működőképesnek tűnik, a maguk részéről folyamatosan terjesztik is ki a programot. „A legutóbbi testületi ülésen négy újabb lakás megvásárlásának lehetőségéről döntöttünk, meglátjuk, milyen áron tudunk hozzájutni ezekhez – mondta Csige Tamás, a település első embere.

A polgármester saját tapasztalataikra támaszkodva állítja: ha akarja, a kormány meg tudja oldani a hitelválságban őrlődő családok lakásgondját, ugyanis ma az országban becslések szerint 3-400 ezer üresen álló lakóingatlan is lehet. Persze ezeknek az elhelyezkedése nem tökéletesen fedi földrajzilag az igényeket, hiszen például a fővárosban arányaiban jóval több lehet belőlük, mint az ország legszegényebb, és éppen ezért legrászorultabb észak-keleti tájain.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A hajdúdorogi modell országos szintre emeléséhez tehát először is kormányzati akarat kellene, aztán egy átfogó, és vélhetően időigényes ingatlanállomány-felmérés, végül pedig a lakások állami tulajdonba vételéhez és felújításához szükséges források biztosítása.

Addig azonban, amíg nem történik semmi, tényleg brutálisan sok család feje fölül árverezhetik el a bankok a fedelet. Egyébként a családok évét hirdette meg Orbán Viktor 2018-ra.

[good_old_share]

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MOBILHÁZ, AMELY 10 PERC ALATT TELEPÍTHETŐ!
MOBILHÁZ, AMELY 10 PERC ALATT TELEPÍTHETŐ!

MOBILHÁZ, AMELY 10 PERC ALATT TELEPÍTHETŐ! [good_old_share] További mobilházak IDE KATTINTVA! loading... A Facebook nem mutatja meg neked a számodra...

ÍGY KÉSZÜL AZ IGAZI PIACOS LÁNGOS!
ÍGY KÉSZÜL AZ IGAZI PIACOS LÁNGOS!

ÍGY KÉSZÜL AZ IGAZI PIACOS LÁNGOS! [good_old_share] Rejtély, hogy miért pont a 40 fokban kívánjuk ezt a forró ételt a...

Close