ISMERETLEN TUNÉZIAI SZÁMOKRÓL HÍVOGATJÁK A MAGYAROKAT

ISMERETLEN TUNÉZIAI SZÁMOKRÓL HÍVOGATJÁK A MAGYAROKAT

ISMERETLEN TUNÉZIAI SZÁMOKRÓL HÍVOGATJÁK A MAGYAROKAT

Több olvasónk is jelezte, hogy ismeretlen számokról hívogatják őket. – írta meg este a 24.hu.

Arról számoltak be, hogy +216-tal kezdődő, tunéziai számokról keresik fel őket a csalók. A módszer nem új, szeptemberben például +377-tel kezdődő, monacói számokról csörgették a magyarokat.

loading...

A trükk lényege, hogy nemzetközi telefonszámokról tömegesen hívásokat generálnak azzal a céllal, hogy azokat a fogadó fél visszahívja, de amiatt nem kell aggódni, hogy az adatainkat ellopják.

A legfontosabb, hogy ha nem ismeri a hívószámot (és az külföldi), akkor ne fogadja a hívást, és semmiképp ne hívja vissza. Az sem árt, ha a hálózati mobilszolgáltatóval kapcsolatba lépünk ilyen esetben és kérjük a konkrét telefonszám blokkolását.

A csalási módszer lényege, hogy az ún. wangiri-hívások esetében, ha valaki visszahív egy nemzetközi telefonszámot, akkor az adott hívászónának megfelelő percdíjat kell fizetnie a kezdeményezett hívás után.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A csalók visszahíváskor bár felveszik a hívást, de kicsengő hangot játszanak be, így akár több percig is tarthat a hívás, miközben a telefonálónak komoly percdíjat kell fizetni.

loading...

Figyeljen oda mindenki, és ne hagyja magát megkárosítani! Oszd meg a cikket!

loading…


Facebook hozzászólások
loading...