Így muzsikál Magyarország első zenélő útja

Így muzsikál Magyarország első zenélő útja

Így muzsikál Magyarország első zenélő útja

[good_old_share]

Somogybabodnál 192 méter hosszan a Republic 67-es út című örökzöldjének dallamait játssza az R67-es út, írja a kapos.hu.

loading…


loading...

Az országosan is egyedülálló akusztikus útburkolatot szerdán tesztelték először, és többen ki is próbálhatták a muzsikáló szakaszt. A tervezők a burkolat jobb szélén helyezték el azokat a bordákat, amelyekre ráhajtva a közismert sláger dallamai csendülnek fel.

A sonline.hu arról ír, a legjobb zenei élményt akkor érhetjük el, ha 80 kilométer per órás sebességgel hajtunk rá a hangjeggyel megjelölt szakaszra. Mindazonáltal ez nem azt jelenti, hogy ennél kisebb vagy nagyobb sebességnél nem lehet hallani a dal részletet, ez csak a tempót befolyásolja.

Zenélő utakkal eleddig leginkább Japánban és az Amerikai Egyesült Államokban lehetett találkozni, ahol gyermekdalok és popslágerek csendülnek fel. Ezeknek a fejlesztéseknek az elsődleges célja az, hogy az autóvezetők a hosszú egyenes, monoton úton se aludjanak el, illetve csökkentsék a sebességüket.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

loading…


Hollandiában ezzel szemben rosszul sült el a fejlesztés: Friesland település lakói rövid időn belül az állandó és elviselhetetlen zajra kezdtek panaszkodni. Az egyik helyi lakos egyenesen pszichológiai kínzásnak nevezte a jelenséget.

loading...

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Dr. Papp Lajos: milliók fognak meghalni a hazugság miatt
Dr. Papp Lajos: milliók fognak meghalni a hazugság miatt

Dr. Papp Lajos: milliók fognak meghalni a hazugság miatt [good_old_share] "Mi orvosok a sok képzés, a hatalmas tudás felhalmozódása és...

Kócos túrós - Nem kell gyúrni, csak rétegekben beszóród a tepsibe a hozzávalókat
Kócos túrós – Nem kell gyúrni, csak rétegekben beszóród a tepsibe a hozzávalókat

Kócos túrós - Nem kell gyúrni, csak rétegekben beszóród a tepsibe a hozzávalókat [good_old_share] A negyvenes-ötvenes korosztály kócos túrósnak ismeri,...

Close