HOLLANDIA ELŐSZÖR ÉRT EL SIKERT A VILÁGON, NINCS TÖBBÉ KÓBORKUTYA AZ ORSZÁGBAN

HOLLANDIA ELŐSZÖR ÉRT EL SIKERT A VILÁGON, NINCS TÖBBÉ KÓBORKUTYA AZ ORSZÁGBAN

HOLLANDIA ELŐSZÖR ÉRT EL SIKERT A VILÁGON, NINCS TÖBBÉ KÓBORKUTYA AZ ORSZÁGBAN

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) becslése szerint körülbelül 200 millió kóborkutya él a világon, Hollandiában azonban már egy sem, adta hírül nemrég a dutchreview.com.

Hogy sikerült ezt az idilli állapotot elérni?

loading...

Elsősorban szigorú törvények bevezetésével az állatok jogainak a védelmében, másrészt pedig szemléletformálással, illetve közösségi összefogással, minek révén az utolsó kóbor kutya is eltűnt az utcákról.

A jogi klauzulák egy állatvédelmi rendőrség felállítását is előírták, így Hollandiában ezentúl külön a célra szakosodott testület lép fel az állatok sérelmére elkövetett bűncselekmények elkövetőivel szemben, egyben azonnali segítséget is nyújtanak a bajba jutott kutyáknak.

A kormány által finanszírozott kampányoknak köszönhetően a menhelyekről az állatok 90 százalékát fogadták örökbe az új gazdák, ezzel gyakorlatilag annulálva a menhelyen lévő kutyák számát.

Mindennek persze az is a hátterében áll, hogy a kutyatenyésztésre az állam magas adókat vetett ki, ezzel érdektelenné téve mind a tenyésztőket, mind a gazdákat, hogy kisebb vagy nagyobb "állatgyárakat" működtessenek.

loading...

De az állam nem csak a fenti intézkedéseket hozta, a tettek mezejére lépve begyűjtötte az országban kóborló összes kutyát (CNVR – Collect, Neuter, Vaccinate and Return), majd ezeket egészségügyi ellátásuk után sterilizálta, hogy felesleges szaporulat a későbbiekben ne keletkezhessen.

Ezen intézkedések révén már semmi sem akadályozta az ebek gazdára találását, így a menhelyek gyakorlatilag kiürültek.

De ez még nem minden!

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Hollandiában a gyermekeket már kiskorukban a felelős állattartásra tanítják a szülők és a pedagógusok, így nem ritka, hogy Németalföldön minden kávézóba vagy étterembe bemehet a gazda négylábú barátjával.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
ISMERETLEN TUNÉZIAI SZÁMOKRÓL HÍVOGATJÁK A MAGYAROKAT
ISMERETLEN TUNÉZIAI SZÁMOKRÓL HÍVOGATJÁK A MAGYAROKAT

ISMERETLEN TUNÉZIAI SZÁMOKRÓL HÍVOGATJÁK A MAGYAROKAT Több olvasónk is jelezte, hogy ismeretlen számokról hívogatják őket. - írta meg este a...

FIDESZ-VÉGE
FIDESZ-VÉGE!

FIDESZ-VÉGE A vérnarancsosak mire számíthatnak a bukás után?...rengetegen vannak az állampártban, akik menekülő utakat keresnek...Jó, ha felkészülnek a FIDESZes vezetők: ha...

Close