HOGYAN CSINÁLJUNK EGY ORCHIDEÁBÓL SZÁZAT? ELÁRULJUK.

HOGYAN CSINÁLJUNK EGY ORCHIDEÁBÓL SZÁZAT? ELÁRULJUK.
Email

HOGYAN CSINÁLJUNK EGY ORCHIDEÁBÓL SZÁZAT? ELÁRULJUK.

Email

Az orchidea szétültetésének titkai:

 

Az orchidea nagyon sok ember kedvenc virága. Azt is tudják viszont sokan, hogy az orchidea igencsak kényes növény. Ennek ellenére sok orchidea faj szépen növekedik az otthoni körülmények között, különleges gondozás nélkül is. Nem kell vagyonokat költened, ha te is azt szeretnéd, hogy egy egész orchidea-kerted legyen otthon.

loading…


Most megtudhatod tőlünk, hogy hogyan szaporíthatod az orchideádat, így akár egy orchideából csinálhatsz százat is! Azok, akik már kipróbálták ezt a módszert, teljesen beleszerelmesedtek az otthoni orchidea-kertjükbe.

loading...

Hogyan szaporítsuk az orchideát?

loading…


Az orchidea gyökérképzésének elősegítése, gyorsítása

Először is vegyünk tőzegmohát, ez tulajdonképpen egy filléres kiadást jelent. Jó alaposan áztassuk be vízbe.

A mohából képezzünk nem túl nagy gombócokat.
Cérna segítségével erősítsük fel a mohagombócokat az orchidea friss hajtásai alá.
Cérna helyett használhatunk régi harisnyából kihúzott selyemszálat is. Ez sokkal rugalmasabb, így nem szorítja túlságosan a növényt.
Tekerjük be mohagombócot egy darabka fóliával.
Minden nap távolítsuk el a fóliát körülbelül egy órára és egyúttal permetezzük be a mohát vízzel. Kilenc-tíz nap múltán a hajtás alatt gyökerek jelennek meg. Akkor lehet az új növénykét elválasztani, ha már három-négy (esetleg több) fejlett gyökérrel rendelkezik.

loading...

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

Dugványozás:

Az elnyílott orchidea szárát vágjuk le a következőképen: a gyökerek felett 1 centiméterre vágjuk le egy 10-12 centiméteres darabot, ez lesz a dugvány.

loading…


A dugványokat egy olyan speciális cserépbe tegyük, aminek az alja ki van lyuggatva. A cserép aljába tegyünk egy kevés homokot és mohát. Ezekre öntsük a virágföldet, majd ebbe helyezzük el a dugványt. A dugványoknak körülbelül három centiméterre kell lenniük egymástól. Az egészet tekerjük be fóliával.
Minden nap kétszer távolítsuk el a fóliát 20-25 percre és nedvesítsük be a dugványokat. Szükség van hőmérsékletkülönbség létrehozására is; a szoba hőmérsékletének éjjelente 4 fokkal kell a nappali érték alatt maradnia. Körülbelül 4 hónap múlva az egyes dugványokat ültessük külön cserépbe.

Öt-hét naponként az orchideát tápoldattal kezeljük, de előtte nedvesítsük meg a növény talaját. Ezután az orchidea kaspóját tegyük egy tápoldatos vízzel teli edénybe, és hagyjuk benne 40 percig. Forrás.

Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

loading...
Read previous post:
MILLIÁRDOKKAL SEGÍTI VARSÓ A DEVIZAHITELEK KIVÁLTÁSÁT.
MILLIÁRDOKKAL SEGÍTI VARSÓ A DEVIZAHITELEK KIVÁLTÁSÁT.

MILLIÁRDOKKAL SEGÍTI VARSÓ A DEVIZAHITELEK KIVÁLTÁSÁT. A lengyel pénzügyi felügyeleti hatóság (KNF) szerint mintegy 9,1 milliárd zlotyba (670 milliárd forint)...

A MAGYAR CSALÁDOKAT GYEREKESTŐL DOBJÁK AZ UTCÁRA.
A MAGYAR CSALÁDOKAT GYEREKESTŐL DOBJÁK AZ UTCÁRA.

A MAGYAR CSALÁDOKAT GYEREKESTŐL DOBJÁK AZ UTCÁRA. Orbán megkötötte a paktumát a pénzvilággal....szabad a rablás...   4 gyerekkel került utcára...

Close