Hihetetlen gyógyerő van ennek a 8 magyar tónak a vizében: érdemes megmártózni bennük

Hihetetlen gyógyerő van ennek a 8 magyar tónak a vizében: érdemes megmártózni bennük

Hihetetlen gyógyerő van ennek a 8 magyar tónak a vizében: érdemes megmártózni bennük

A gyógyító vizű magyar tavakban nemcsak hűsölés céljából éri meg megmártózni.

loading...

Magyarország valóságos termál- és gyógyvíznagyhatalom, a felszín alól feltörő vizek számos problémára gyógyírt jelentenek. A gyógyulás és az egészségmegőrzés céljából azonban nem csupán a kiépített, medencés gyógyfürdőket érdemes kihasználni.

Gyógyvizes fürdőink hatékony gyógyírt jelentenek többek között a mozgásszervi betegségekre, de a fájdalomcsillapítást is szolgálják, sőt, nőgyógyászati betegségekre is javasolják őket. Ilyenkor feltétlenül érdemes tájékozódni a társadalombiztosítás által nyújtott kedvezményekről.

Gyógyvizes magyar tavak

Van azonban még egy érdekessége a magyarországi gyógyvizeknek: egy-egy állóvízben a felszín fölött is megmutatkoznak az országban. A gyógyító vizű tavak hatásával bárki szabadon élhet, érdemes bennük megmártózni.

loading...

Legismertebb gyógyhatású tavunk a Hévízi-tó, vize szénsavas, kénes, kalciumos, magnéziumos, hidrogén-karbonátos és radonos egyszerre, mozgásszervi megbetegedésekre jelent gyógyírt. Termálvizét egy forrásbarlang forrásai táplálják, és néhány naponta teljesen kicserélődik.

Az Orosházához tartozó Gyopárosfürdő tava egy alföldi sziksós tó, amely nátrium- és kloridionokat tartalmaz. Jótékony összetételének köszönhetően reuma, nőgyógyászati problémák gyógyítására is használatos lehet.

A Szeged kiskundorozsmai városrészében található Sziksósfürdő ugyancsak a sziksós tavak sorába tartozik. Nátrium- és kloridionjainak köszönhetően a női bajok és a mozgásszervi betegségek orvoslójaként ismeretes.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A Soltvadkerttől északra található Vadkerti-tavat sokáig Büdös-tónak is nevezték, a szikes-sós víz gyógyhatását már az 1800-as években ismerték.

loading…


Kiskunhalas közelében, Kunfehértó északi üdülőterületén található a Kun-Fehér-tó, amely az alföldi szikes tavak közé sorolható, sós vize mozgásszervi panaszok gyógyítására is alkalmas.

A Székkutashoz tartozó Kakasszéki-tó vagy Júlia-fürdő a szikes gyógytavak sorát gazdagítja. A legenda szerint egy Júlia nevű csonttuberkulózisos kislány gyógyult meg itt a gyakori fürdőzés hatására. Sajnos jelenleg benőtte a nádas, de a jövőben a tervek szerint újra strandot kaphat a tó.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...