HATALMAS BUKTA A BANKOKNAK A TISZTESSÉGTELENSÉGÜK MIATT

HATALMAS BUKTA A BANKOKNAK A TISZTESSÉGTELENSÉGÜK MIATT!

HATALMAS BUKTA A BANKOKNAK A TISZTESSÉGTELENSÉGÜK MIATT

[good_old_share]

"Aki másnak vermet ás…" A bankok tisztességtelensége ismerős lehet a Magyaroknak is!

loading…


loading...

Akár négymilliárd eurót is visszafizettethetnek a spanyol bankokkal egy friss bírósági ítélet után. A bankok árfolyama zuhanni kezdett a hír hallatára.

Négymilliárd eurót fizethetnek vissza a spanyol bankok a jelzáloghiteles ügyfeleiknek a tisztességtelenül beszedett kamatok után. Az Európai Unió Bírósága ma hozott döntést az évek óta húzódó ügyben.

A spanyol legfelsőbb bírósága még 2013-ban minősítette tisztességtelennek a változó kamatozású jelzálogkölcsön-szerződésekbe foglalt küszöbkikötéseket. Ezek lehetővé tették, hogy a bankok ne csökkentsék a kamatokat egy bizonyos meghatározott szint alá akkor sem, ha a piaci kamatok még annál is alacsonyabbra süllyednek. A legfelsőbb bíróság azonban úgy döntött, hogy az ítéletnek nincs visszamenőleges hatálya, az csak a jövőre nézve érvényes.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

Az Európai Unió Bírósága szerint viszont nem lehet ilyen esetben csak a jövőben érvényes döntést hozni. Szerintük az uniós joggal ellentétes az, ha a tisztességtelen kikötés semmisségéből eredő visszafizetési kötelezettség csak azokra az összegekre korlátozódik, amelyeket a határozat kihirdetését követően fizettettek meg. Egy ilyen korlátozás a fogyasztók számára tökéletlen és elégtelen védelmet jelent – mondta ki a luxembourgi székhelyű bíróság.

loading...

A döntés csapást jelent a spanyol bankokra, amelyeknek több mint négymilliárd eurója bánhatja az ügyet.

Az ítélet kihirdetése után, kora délután az érintett bankok közül a Banco Popular árfolyama közel 7 százalékkal esett, a Banco de Sabadell és a Caixabank pedig több mint 3 százalékot veszített értékéből a madridi tőzsdén, amelynek irányadó indexe 0,94 százalékos mínuszban állt.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
MOST KAPASZKODJ! HATVANBAN FOGTÁK EL A PAKISZTÁNI EMBERCSEMPÉSZT.
MOST KAPASZKODJ! HATVANBAN FOGTÁK EL A PAKISZTÁNI EMBERCSEMPÉSZT

MOST KAPASZKODJ! HATVANBAN FOGTÁK EL A PAKISZTÁNI EMBERCSEMPÉSZT [good_old_share] AZ EURÓPAI ELFOGATÓPARANCCSAL KÖRÖZÖTT FÉRFI HATVANBAN BUJKÁLT. loading... A német rendőrség...

A TERRORTÁMADÁS UTÁN-A KAMIONOSOK ÍGY TISZTELEGNEK A LELŐTT TÁRSUK ELŐTT.
A TERRORTÁMADÁS UTÁN-A KAMIONOSOK ÍGY TISZTELEGNEK A LELŐTT TÁRSUK ELŐTT

A TERRORTÁMADÁS UTÁN-A KAMIONOSOK ÍGY TISZTELEGNEK A LELŐTT TÁRSUK ELŐTT [good_old_share] ÉLT A TÁMADÁS KÖZBEN, ÉS AZ UTOLSÓ PILLANATIG KÜZDÖTT...

Close