HATALMAS AJÁNDÉK A NYUGDÍJASOKNAK A KORMÁNYTÓL!

HATALMAS AJÁNDÉK A NYUGDÍJASOKNAK A KORMÁNYTÓL!

HATALMAS AJÁNDÉK A NYUGDÍJASOKNAK A KORMÁNYTÓL!

Óriási adut játszhat ki a kormány a nyugdíjasoknál.

 

Hosszú évek után először prémiumfizetésre számíthatnak a nyugdíjasok, a választások előtt több tízezer forintot is kaphatnak – számolta ki a Blikk.
Idén a gazdasági növekedés várhatóan meghaladja a 3,5 százalékot, amely az egyik törvényi feltétele a nyugdíjprémiumnak – írta a Blikk.

loading…


loading...

A lappal a Nemzetgazdasági Minisztérium azt közölte, hogy idén 4,1 százalékos, jövőre pedig 4,3 százalékos GDP-növekedéssel számolnak, így idén és jövőre is számíthatnak pluszpénzre a nyugdíjasok, annál is inkább, mert a másik feltétel, a költségvetési ­hiánycél is teljesülni fog.

A minisztérium azt ígérte, hogy a költségvetés biztosítja az intézkedésekhez szükséges forrásokat.

 

A Blikk számításai szerint idén novemberben 12 ezer forint, jövő novemberben 16 ezer forint prémium jár az átlagnyugdíjasoknak, ha bejönnek a gazdasági tárca GDP-növekedésre vonatkozó előrejelzései.

Ezt az összeget még a nyolcvanezer forintos nyugdíjjal rendelkezők is megkapják a jogszabályok szerint, az ennél kisebb nyugdíjjal rendelkezőknek valamivel kevesebb jár. A 28 ezer forintos nyugdíjminimumon tengődők csupán 4275, illetve 5700 forintra számíthatnak.

loading…


De novemberben nem csak prémiumot hoz a postás a nyugdíjasoknak, hanem a tervezettnél nagyobb infláció miatt egy összegben megkapják az elmaradt nyugdíjemelés különbözetét.

loading...

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: http://www.netceleb.eu/hirlevel/

A jegybank legfrissebb, március végi inflációs jelentése szerint idén 2,6 százalékos lehet az infláció, a nyugdíjasok azonban csak 0,9 százalékos emelést kaptak idén, mert a kormány tavaly alultervezte az inflációt a költségvetési törvényben, ezt azonban a szabályok szerint kiegészítik a valós pénzromlással.

Ez egy átlagnyugdíjasnál a Blikk számításai szerint 25 ezer forint körüli összeg lehet, vagyis a nyugdíjprémiummal együtt 37 ezer forint pluszpénzhez juthatnak hozzá fél év múlva.

A havi 200 ezer forintos nyugdíjnál már 41 ezer forint lehet a kiegészítés, a prémiummal kiegészítve már 53 ezer forint jár a novemberi nyugdíj mellé.

loading…


loading...
Read previous post:
A MAGYAROK NYUGDÍJA 200 EURO ALATT, MIGRÁNS-BEFOGADÁSRA PEDIG EURO MILLIÁRDOK MENNEK EL!
A MAGYAROK NYUGDÍJA 200 EURO ALATT, MIGRÁNS-BEFOGADÁSRA PEDIG EURO MILLIÁRDOK MENNEK EL!

A MAGYAROK NYUGDÍJA 200 EURO ALATT, MIGRÁNS-BEFOGADÁSRA PEDIG EURO MILLIÁRDOK MENNEK EL! Ez lenne az Európai Unió??? IGEN, EZ A...

AZ USA MÁR KIVÁLASZTOTTA MAGYARORSZÁG KÖVETKEZŐ MINISZTERELNÖKÉT.
AZ USA MÁR KIVÁLASZTOTTA MAGYARORSZÁG KÖVETKEZŐ MINISZTERELNÖKÉT.

AZ USA MÁR KIVÁLASZTOTTA MAGYARORSZÁG KÖVETKEZŐ MINISZTERELNÖKÉT. Nógrádi szerint az amerikai nagykövetség már kiválasztotta Magyarország következő miniszterelnökét.   A nemzet...

Close