Hat nap alatt húznak fel egy komplett kórházat a járvány miatt!

Hat nap alatt húznak fel egy komplett kórházat a járvány miatt!

Hat nap alatt húznak fel egy komplett kórházat a járvány miatt!

Koronavírus: Több mint 40 halott Kínában, az USA után Európában és Ausztráliában is megjelent

Frissítés: A kínai hatóságok hétfőtől

LEÁLLÍTJÁK AZ ÖSSZES CSOPORTOS UTAZÁST BEL- ÉS KÜLFÖLDRE EGYARÁNT,

loading...

hogy meggátolják az új koronavírus okozta járvány terjedését – jelentette szombaton a kínai állami televízió. A tudósításban idézték a kínai idegenforgalmi társaság közleményét, amely szerint a csoportos utakat Kínán belül már pénteken beszüntették, írja az MTI.

A kínai holdújévi ünnepek alatt, amelyek pénteken kezdődtek, rendszerint milliók kelnek útra Kínában, bel- és külföldre egyaránt. A vírus behurcolását elkerülendő a pekingi hatóságok vasárnaptól leállítják a kínai főváros és a tartományok, valamint a Peking környéki városok közötti távolsági buszjáratokat is. Pekingben eddig már 30 megerősített fertőzést rögzítettek, de ezek nem mindegyike vezethető vissza Hupej tartománybeli látogatásokra – írta a Global Times című lap.

KAPCSOLÓDÓ
Franciaországban megjelent a koronavírus, ez az első megerősített eset Európában, Kínában 40 millió ember mozgását korlátozzák a vírus miatt. Magyar érintettje nincs.

Egy nap alatt újabb 14 halálesetet jelentettek Kínában, így már 41 halálos áldozata van a járványnak – írta a BBC. A betegség egyre terjed, Európában már a három franciaországi eset van, de szombaton már Ausztráliából is jelentettek fertőzést, Szijjártó Péter pénteki közlése szerint azonban magyar érintettje egyelőre nincs a koronavírusnak.

loading...

VUHANBAN MEGHALT EZ ELSŐ ORVOS IS:
a 62 éves fül-orr-gégészen nyolc napja jelentkeztek a betegség tünetei.

Kínában ráadásul most kezdődik a holdújév, az ünnep alatt rengetegen utaznak az 1,4 milliárdos országban, ami a betegség továbbterjedésében további kockázatot jelent. Az utazást több helyen korlátozzák is. A távolsági és városi tömegközlekedés korlátozása 11 városban már 40 millió embert érint, köztük Hupei tartomány központját, a 9 milliós Vuhant, amelyet vonattal, repülővel már napok óta nem lehet elhagyni.

Cseppfertőzéssel terjed
Vuhanba kétmillió maszkot szállítanak a napokban, ami indokolt, hiszen a betegség, cseppfertőzéssel, terjed. A beteggel érintkezve verejtékén keresztül kapható el a koronavírus, de átadható köhögéssel, tüsszentéssel, így a beteg egy-másfél méterről is megfertőzhet másokat – hívta fel a figyelmet a veszélyre az NBC News-nak nyilatkozva Kathy Lofy, washingtoni egészségügyi szakember.

A Peking és Hongkong között félúton fekvő Vuhanban a járvány miatt egy új kórházat is nyitnak. A jelentések szerint

AZ EZER ÁGYAS KÓRHÁZ HAT NAP ALATT KÉSZÜL EL.
Magát a 25 ezer négyzetméteres épületet is most húzzák fel, panel elemekből.

A város kórházait a végletekig leterhelte a járvány, a tartomány egészségügyi hatósága szerint a hónap végéig hatezer további férőhelyet kell biztosítani. A térségbe a kínai hatóságok 1230 egészségügyi dolgozót küldtek, további 130 a hadseregtől érkezett Hupei tartományba.

A járvány centrumának tartott Hupei tartományban több más városban arra kérik az embereket, hogy ne hagyják el lakóhelyüket. Hivatalosan ez csak tömegközlekedéssel lehetetlen, bár beszámolók szerint helyenként úttorlaszok is vannak. A Starbucks közölte, ideiglenesen bezárja mind a 90 kávéházát Hupei tartományban.

Kína 29 tartományában észlelték a betegséget 14 ezer embert tartanak megfigyelés alatt, de hivatalosan eddig csak 1300 ember megbetegedését igazolták.

Az orvosok azonban figyelmeztetnek: a koronavírussal megfertőzöttek között sokan lehetnek, akik tünetmentesek, ám a betegséget tovább tudják adni – írta a South China Morning Post. A lap szerint egyébként a megbetegedett orvosok száma is sokkal magasabb Vuhanban a hivatalosan megadott 15 főnél.

Bezárták a Tiltott Várost
A járvány megfékezése érdekében – miután haláleseteket már több tartományból is jelentettek Kínában, Hupei tartománytól kétezer kilométerre is – a Vuhantól ezer kilométerre északra fekvő Pekingben is korlátozásokat vezettek be, de a Nagy Fal egyes szakaszai sem látogathatók, hogy ezzel is csökkentsék a turisták mozgásával járó kockázatokat. Több nagy ünnepi rendezvényt töröltek Hongkongban, Pekingben, Makaón pedig a holdújévvel kapcsolatos összes nyilvános rendezvényt elhalasztották.

Hongkongban az egyik koronavírussal fertőzött beteget véletlenül rossz szobában helyezték el, így felmerült a gyanú, hogy további kórházi betegeket fertőzhetett meg – írta a CNN.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

A vírus a gyanú szerint a vuhani piacról, az ott forgalmazott, vadon élő állatokon keresztül – valószínűleg mérgeskígyókról – kerülhetett át emberre. Egy helyi twitterező beszámolója szerint a piacon még látszik a felirat helye, amely alatt a vadon élő állatokat kínálták.

loading…


Idősebbeket öl
A kínai egészségügyi hatóságok jelentése szerint az első 17 áldozat 48 és 89 év közötti. A 17 hatvan év feletti áldozatból 15-nek más krónikus betegsége is volt, Parkinson-kór és cukorbetegség is. Köztük csak négy volt nő – írta a BBC. A további 24 áldozatról nincs részletesebb leírás.

Három fertőzött beteget jelentettek már Malajziából, kettőt az Egyesült Államokból, ahol a chicagói beteg után szombaton reggel már egy harmadik, coloradói betegnél is koronavírus-fertőzést gyanítanak. Három beteget jelentettek Szingapúrból, hármat Franciaországból – egyet Párizsból, kettőt Bordeaux-ból. Szombaton az első ausztráliai fertőzöttet is regisztrálták.

Ezen kívül Thaiföldön 5, Makaón 2, Japánban 2, Vietnámban 2, Dél-Koreában 2 esetről tudnak.

Menni vagy nem menni?
Szijjártó Péter közölte: magyar érintettje nincsen a járványnak. A külügyminiszter azt javasolta, hogy azoktól a magyarok, akik Hupei tartományba terveznek utazást, halasszák el. Ha pedig Kína más városaiba utaznak, kövessék a konzuli szolgálat honlapját, és regisztráljanak konzuli védelemért.

Az orosz Aeroflot pénteken közölte, hogy a január 24 és február 7 közötti Kínába tartó, vagy Kínából érkező repülőjárataira vásárolt jegyeket kész visszavásárolni, amennyiben az érintettek inkább elállnának az utazástól – írta a Newsru.com. Igaz, a jelentések szerint eddig tömegesen nem mondták la a Kínába tervezett utazásokat. Arról, hogy kell-e rettegnünk az új kínai tüdőgyulladástól.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Drága anyám, azt kívánom, hogy élj nagyon sokáig!
Drága anyám, azt kívánom, hogy élj nagyon sokáig!

Drága anyám, azt kívánom, hogy élj nagyon sokáig! Alig van időm meglátogatni édesanyámat, azt hittem ezt ő megérti, de ekkor...

Ez durva! Így akarják kinyírni a főpolgármestert!
Ez durva! Így akarják kinyírni a főpolgármestert!

Ez durva! Így akarják kinyírni a főpolgármestert! Miért parkoltak arrébb? Elnézést kér ezért a csúsztatásért? Mennek a szirénák? Parádés interjú...

Close