HASZNOS TANÁCSOK, HOGY TE LÉGY A FALKAVEZÉR

HASZNOS TANÁCSOK, HOGY TE LÉGY A FALKAVEZÉR

HASZNOS TANÁCSOK, HOGY TE LÉGY A FALKAVEZÉR

loading...

Ha úgy döntesz, hogy szeretnél egy kutyát, akkor azzal komoly feladatba vágod a fejszédet, hiszen távolról sem elég annyi, hogy enni, inni adsz a négylábú barátodnak, akit néha megsimogatsz.

A kutyanevelés ennél sokkal több munkát igényel, hiszen a kutyus és a te érdeked is azt diktálja, hogy a kedvenced megtanulja a szabályokat, és azt, hogy te vagy a falkavezér.

Ha nem szeretnéd, hogy a fejedre nőjön a kedvenced, akkor fogadd meg az alábbi tanácsokat!

Legjobb a megelőzés: Már akkor fektesd le a szabályokat, amikor hazavitted a kutyusodat! Ne lágyulj el, ha tányérnyi szemekkel néz rád, hanem tiltsd meg az első pillanattól kezdve azt, amit a későbbiekben nem akarsz neki megengedni, mert ellenkező esetben nem lesz előtte falkavezér, ezért megpróbál ő azzá válni.

loading...

Ha a kutyusod már átvette ezt a pozíciót, akkor azt sokkal keményebb munka lesz visszaszerezni tőle, ezért az a legjobb, ha eleve nem hagyod, hogy átvegye az uralmat, hanem te foglalod el a falkavezér helyét!

Vagy vezér vagy, vagy nem: Sok gazdi ott rontja el a kutyanevelést, hogy egyes helyzetekben falkavezérként viselkednek, más helyzetekben meg nem.
Ettől a kutyus összezavarodik, mert nem tudja, hogy hol a helye, ahogy a gazdi sem.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevelekre: https://netceleb.eu/hirlevel/


Az idomításban nincs kicsit domináns, kicsit nem az, mert az állatok számára nem létezik a középút. Ha kutyát tartasz, akkor mindig légy tudatos, következetes, és semmilyen helyzetbe se bizonytalanodj el!

loading…


Ne nézz rá egyből, amint hazaérsz: Amikor a farkasoknál az alfa visszatér a falkához, akkor az első 10 percben tudomást sem vesz a többiekről. Tedd te is ezt, amikor hazaérsz, még akkor is, ha nagyon nehéz megállnod, hogy ne ölelgesd meg a boldogságtól izgatott kedvencedet!

Ne aggódj, ezzel nem fogsz neki lelki sérülést okozni, hiszen tudja, hogy nem azért viselkedsz így, mert nem szereted, hanem azért, mert a hierarchia szerint ez a szabály!

Ne aludj vele: Fontos, hogy megjegyezd azt, hogy a falkavezér mindig egyedül alszik, soha, senkinek nem engedi meg, hogy betolakodjon a privát helyére. Ha hagyod, hogy a kutyád befeküdjön az ágyadba, akkor azt fogja hinni, hogy egyenrangúak vagytok.

Hiába nyüszít, hiába kaparja az ajtót, te ne engedj neki! Jegyezd meg, hogy állatnak semmi keresnivalója az ágyadban!

Mindig utánad egyen: Kevés az olyan kutyagazdi, aki még nem találkozott a „napok óta nem ettem, adj a kajádból, kérlek” tekintettel. Igaz, ami igaz, a kutyák mesteri szinten űzik az érzelmi zsarolást, amivel olykor elérik a céljukat.

Mégis, amikor csak lehet, állj ellen neki! Ha eszel, akkor ülj le az asztalhoz, aminek közelébe ne engedd a kutyust, sőt, rá se nézz, hanem csak edd meg nyugodtan az ételt. Előbb vagy utóbb, de rá fog jönni, hogy rád nem hat a kéregetéssel, és fel fogja adni. Ha nagyon makacsul koldul, akkor zárd egy másik szobába, amíg nem tanulja meg a hely viselkedést!

Légy nyugodt: Valószínűleg te is azokra az emberekre nézel fel, akik nem idegeskednek, nem pánikolnak, hanem nyugodt energiákat sugároznak. Ezzel az állatok is így vannak, főleg azért, mert az embereknél sokkal jobban megérzik mások kisugárzását.

loading…


Ha kutyát tartasz, akkor mindig légy magabiztos és nyugodt! Soha ne mutasd ki, ha félsz, és ne kiabálj vele, hanem beszélj hozzá minél határozottabban, mert azzal sokkal jobban tudsz rá hatni!

Menj mindig előre: Függetlenül attól, hogy hova mentek, mindig te légy az első, aki belép az ajtón, ugyanis mindig a falkavezér megy elől! Ha a kutyád lelkesedésében előre rohan, akkor parancsold vissza, szídd meg, majd ültesd le!

Amikor lenyugodott, akkor lépj ki az ajtón és hívd! Ezt néhányszor gyakoroljátok, hogy a kutyus megtanulja, hogy mindig előre kell engednie! Ha hazaérkezésről van szó, akkor is ez legyen a gyakorlat!

Te kezdeményezd a játékot: A falkában az alfa az, aki meghatározza a tevékenységek kezdetét és végét. Ha a kutyusod lelkesen viszi hozzád a labdáját, akkor ez azt jelenti, hogy nincs tisztában azzal, hogy ki a falkavezér.

Figyelj oda arra, hogy mindig te kezdeményezd és hagyd abba a játékot! Ezzel egyfelől eléred, hogy a kutyád megtanulja, hogy hol a helye, másfelől nem fog megzavarni, amikor belemerülsz a munkádba.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Kannabisz-a gyógyszeripar retteg tőle...
Kannabisz-a gyógyszeripar retteg tőle…

Kannabisz-a gyógyszeripar retteg tőle... A KANNABISZ 7 KEVESET HANGOZTATOTT GYÓGYHATÁSA: A GYÓGYSZERIPAR NEM VÉLETLEN RETTEGETT TŐLE ÉVTIZEDEKEN KERESZTÜL 7 megdöbbentő...

A Kúria ajánlásai alapján pert nyert a devizahiteles
A Kúria ajánlásai alapján pert nyert a devizahiteles

A Kúria ajánlásai alapján pert nyert a devizahiteles Pert nyert egy devizahiteles a Kúria ajánlásai alapján Jogerősen érvénytelenné nyilvánított a...

Close