HANGFELVÉTEL IGAZOLJA-A BANKOK NEM ADTAK MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁS A DEVIZA-KOCKÁZATOKRÓL!

HANGFELVÉTEL IGAZOLJA-A BANKOK NEM ADTAK MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁS A DEVIZA-KOCKÁZATOKRÓL!
Email

HANGFELVÉTEL IGAZOLJA-A BANKOK NEM ADTAK MEGFELELŐ TÁJÉKOZTATÁS A DEVIZA-KOCKÁZATOKRÓL!

Email

"..A hangfelvétel Nagy Márton, az MNB alelnöke egy 2015-ös, az ELTÉ-n tartott előadásán készült. Az alelnök arról beszélt a devizahitelezéssel összefüggésben, hogy 2008-ig nem voltak jelentős kilengések a forint árfolyamában, továbbá a bankok nem adtak megfelelő tájékoztatást a kockázatokról.."

loading…


A jegybank a hunyó.

Az MNB nincs felkészülve érdekvédelmi feladatai ellátására.

loading...

Az MSZP kezdeményezi, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága vizsgálja meg, milyen felelősség terheli a Magyar Nemzeti Bankot (MNB) a devizahitelezés miatt, és miért nem lépett fel a jegybank, amikor látta a problémákat.

Az MNB-nek fogyasztóvédelmi feladata is van!

Mesterházy Attila, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kedden Budapesten sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy a 2013-as jegybanktörvény szerint az MNB alapvető feladata a többi között a pénzügyi szervezetek által nyújtott szolgáltatásokat igénybe vevők érdekeinek védelme, azaz fogyasztóvédelmi feladata is van.

A sajtótájékoztatón lejátszottak egy hangfelvételt, amelyről a politikus azt mondta, Nagy Mártonnak, a MNB alelnökének egy 2015-ös, az ELTÉ-n tartott előadásán készült. Az alelnök arról beszélt a devizahitelezéssel összefüggésben, hogy 2008-ig nem voltak jelentős kilengések a forint árfolyamában, továbbá a bankok nem adtak megfelelő tájékoztatást a kockázatokról.

loading...

Mesterházy Attila közölte, pereket buknak el az emberek azért, mert a jegybanknak volt egy olyan állásfoglalása, miszerint nem lehet megállapítani az árfolyam irányát. A bankok így tudnak kibújni a felelősség alól – mutatott rá.

Úgy értékelt, ha az MNB eljárást indított volna a nem megfelelő tájékoztatás miatt, akkor bebizonyosodott volna, hogy a bankok átverték az embereket és most nem kellene kilakoltatni nagyon sok családot.

Szakács László, az MSZP elnökhelyettese közölte, követelik, hogy az MNB járjon el ezekben az ügyekben.

loading…


Kérdéseket tesznek fel a jegybanknak, hogy eddig hány közérdekű keresetet indított és hányat nyert meg a bankokkal szemben – mondta. Hangsúlyozta:  ha azt válaszolják, nem tettek semmit, akkor ki lehet mondani: a jegybank nem független, a bankok zsebében van.

A Facebook nem mutatja meg neked a számodra valóban fontos híreket. Cenzúráznak. Ők döntik el, hogy mit olvashatsz és mit nem! Ha te sem akarod, hogy mások döntsék el milyen híreket láthass kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

2013 óta vannak a bróker- és devizabotrányok.

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy 2013 előtt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) felügyelte a pénzintézeteket, 2013-ban azonban összevonták az MNB-vel. Azóta vannak a brókerbotrányok, a devizabotrányok – tette hozzá, mindezt azzal magyarázva, hogy a jegybank nincs felkészülve érdekvédelmi feladatai ellátására.

Szabó József, a Hiteles Mozgalom vezetője szerint az adósokat megtévesztették a bankok, ezért országjárásba kezdenek, hogy felhívják a devizahitelesek figyelmét erre. (Forrás: MTI).

Email

loading…


Email

Szólj hozzá

Hozzászólás

loading...
Read previous post:
Egy hónapra elutazott egy baranyai férfi, szétlopták a házát - már a falakat is elkezdték lebontani.
Egy hónapra elutazott egy baranyai férfi, szétlopták a házát – már a falakat is elkezdték lebontani.

Egy hónapra elutazott egy baranyai férfi, szétlopták a házát - már a falakat is elkezdték lebontani. Még a nyomozás megkezdése...

Azonnal ellenőrizze a mobilját: ha letöltötte ezeket, ellopják az adatait, feltörik a netbankját!
Azonnal ellenőrizze a mobilját: ha letöltötte ezeket, ellopják az adatait, feltörik a netbankját!

Azonnal ellenőrizze a mobilját: ha letöltötte ezeket, ellopják az adatait, feltörik a netbankját! Durva kémkedés zajlik a mobiltelefonokon: egy vírusirtókkal...

Close