Hamarosan nyitnak az iskolák, visszatér az óvodák, bölcsődék normális működési rendje

Hamarosan nyitnak az iskolák, visszatér az óvodák, bölcsődék normális működési rendje

Hamarosan nyitnak az iskolák, visszatér az óvodák, bölcsődék normális működési rendje

Mi válzozik, és mi nem? Részletek:

Június másodikától nyitnak az iskolák, visszatér az óvodák, bölcsődék normális működési rendje

loading...

Mivel a járványveszély mértéke érdemben csökkent, az óvodák és a bölcsődék a megyékben május 25-től, a fővárosban június 2-től visszatérnek a normális működési rendhez. Az intézményeknek külön igazolás nélkül is fogadniuk kell a gyerekeket, a nyár folyamán egy intézmény legfeljebb két hétre állhat le – mondta Maruzsa Zoltán oktatási államtitkár a Facebookon.

Hozzátette, a tanév hossza nem változik, és mivel a digitális oktatás jól működik, így a tanév végéig, június 15-ig érvényben marad.

Arról is döntés született, hogy június 2-től engedélyezik az iskolákban a pedagógusok és a tanulók oktatási célú találkozását, kiscsoportos konzultációk, illetve egyéni felkészítés tartását, amennyiben annak célja az elmúlt hónapokban tanultak rendszerezése, megerősítése, az esetlegesen lemaradó tanulók felzárkóztatása.

Június 2-tól változik a gyermekfelügyelet rendje is. Már nem csak egyes kijelölt intézményekben, hanem valamennyi iskolában meg kell szervezni az adott intézménybe járó gyerekek felügyeletét.

loading...

A gyermekeket, tanulókat külön feltételek és igazolások nélkül fogadni kell

− mondta az államtitkár. 

A gyermekfelügyeleti rendet az iskoláknak június 26-ig kell megszervezniük és fenntartaniuk. A felügyeletben résztvevők számára

JÚNIUS 2. ÉS  JÚNIUS 15. KÖZÖTT ELSŐSORBAN FELZÁRKÓZTATÓ, A TANULÁST TÁMOGATÓ FOGLALKOZÁSOKAT SZERVEZNEK, MAJD JÚNIUS 15-TŐL JÚNIUS 26-IG A KÖVETKEZŐ TANÉVRE KÉSZÜLHETNEK FEL AZ ISKOLÁKBAN.

Maruzsa arról is beszélt, hogy az intézmények napközis táborokat − a járványügyi szabályok betartása mellett  − szervezhetnek, a nyári táborok szervezéséről viszont még egyeztetnek, arról csak jövő héten adnak tájékoztatást.

Elmondta, hogy azok, akik részt vesznek a gyermekfelügyeletben, azoknak június 26-ig jár az étkezés az iskolákban, és a rendszer „csak június 29-től áll át a nyári szünetben alkalmazandó rendre.”

Kitért a tanévzárókra és a ballagásokra is. A kormány kérése az intézmények felé az, hogy ne szervezzenek ilyeneket kötelező jelleggel, de „átgondoltan, kevesebb résztvevővel, akár az adott osztályok számára a hagyományostól eltérő, az egyidejű tömeges jelenlétet mellőző módon a ballagás és a tanévzáró megszervezése is lehetséges.” Hasonló módon érdemes megszervezni a bizonyítványok kiadását is. Forrás.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Megint csalók lopják a pénzünket!
Megint csalók lopják a pénzünket!

Megint csalók lopják a pénzünket! "...A Mai Nap èn Sajnos minden Adatomat kiadtamm ès Sajnos fèl òra elteltèvel hívtak az...

Tudósok szerint 50 év múlva letarolhatja a földet a szaharai forróság.
Tudósok szerint 50 év múlva letarolhatja a földet a szaharai forróság.

Tudósok szerint 50 év múlva letarolhatja a földet a szaharai forróság. Egy friss tanulmány szerzői az egyik legrosszabb forgatókönyvvel számoltak...

Close