Gyurcsány: Miért kell 20-50 ezer forintot fizetni a tesztekért, amit az emberek pénzén vettek?

Gyurcsány: Miért kell 20-50 ezer forintot fizetni a tesztekért, amit az emberek pénzén vettek?

Gyurcsány: Miért kell 20-50 ezer forintot fizetni a tesztekért, amit az emberek pénzén vettek?

A DK elnöke is reagált Orbán Viktor szombat esti beszédére.

Orbán Viktor szombat este az M1-en beszélt a koronavírus-járvány hatásairól, illetve arról, hogy a kabinet mire készül a második hullámmal kapcsolatban. Nyilatkozatára Gyurcsány Ferenc reagált a Facebook-oladalán.

loading...

„Üres locsogás, nyugodt ábrázattal”

– kezdte a Demokratikus Koalíció elnöke az elemzést.

„Ennyi volt a kormányfő ma esti rendkívüli beszéde. Tényleg rendkívüli volt. Rendkívül kínos, hogy valaki félórán keresztül semmitmondóan tudjon beszélni arról, hogy semmit nem csinált, semmit nem csinál, semmit nem fog csinálni annak érdekében, hogy érdemben tudjuk kezelni a koronavírus-válságot.”

A DK elnöke megkérdőjelezte a miniszterenlök kijelentését, miszerint "legyünk nyugodtak". Gyurcsány nem érti, miért kéne nyugodtnak maradnunk úgy, hogy közben hetente duplázódik a megbetegedések száma, és egymás után zárnak be iskolai osztályok.

loading...

Gyurcsány kifogásolta azt is, hogy Orbán Viktor nem árulta el, hogy miért nem végzünk tömeges teszteket, miért nincsen kontaktkutatás, a járványhelyzet esetén miért kell 20-50 ezer forintot fizetni az embereknek, miközben az ő pénzükön vették meg a rengeteg berendezést, eszközt, tesztet.

„Miért van rendben, hogy kétszer fizettetnek velünk?”

– tette fel a kérdést.

„Hogy az esztelenség csúcspontjára jussunk, hosszú tirádákban magyarázza, hogy a magyar jogállamiság, sajtószabadság, demokrácia meghaladja Németországét. Nehéz eldönteni, hogy nevessen vagy sírjon az ember” – mondta Gyurcsány, majd nyilatkozatát a következővel zárta:

„Egy válság felé rohanó ország kormányfője bizonyította ma este, hogy nem ért semmit, hogy nem lát semmit, hogy fogalma sincs a tennivalókról. Jaj lesz neked Magyarország, ha nem veszed kezedbe sorsodat!” Forrás

loading…


Facebook hozzászólások
loading...