Egy nap alatt ötezerrel nőtt a betegek, és 324-el a halottak száma Spanyolországban

Egy nap alatt ötezerrel nőtt a betegek, és 324-el a halottak száma Spanyolországban

Egy nap alatt ötezerrel nőtt a betegek, és 324-el a halottak száma Spanyolországban.

loading...

Sajnos mindenhol egyre erősebben támad a vírus.

Spanyolországban egy nap alatt majdnem ötezerrel nőtt a kiszűrt koronavírus-fertőzöttek és 324-gyel a halálos áldozatok száma. Jelenleg 24 926 fertőzöttet tartanak számon az egy nappal korábbi 19 980-hoz képest, és a betegségben eddig 1326-an vesztették életüket. A betegségből 2125-en már felépültek.

A legtöbb fertőzött továbbra is a fővárost is magában foglaló 6,5 millió lakosú madridi autonóm közösségben van, ahol eddig csaknem kilencezer esetben igazolták a megbetegedést. A tartományban van már van olyan kórház, amely megtelt betegekkel.

Mivel a járvány még nem érte el a csúcsát, a helyi kormány arra készül, hogy egyre több egészségügyi intézményben alakulhat ki hasonló helyzet, ezért megkezdték egy tábori kórház felállítását a madridi kiállítási- és vásárcsarnok területén. A tervek szerint összesen 5500 ezer beteget tudnak majd ott elhelyezni és intenzív részleget is kialakítanak.

loading...

Spanyolországban egy hete rendelték el az iskolabezárásokkal és szigorú lakhelyelhagyási korlátozásokkal járó szükségállapot bevezetését, amelynek célja, hogy lassuljon a fertőzés terjedése. Családonként csak egy személy mehet bevásárolni, a gyógyszertárba vagy kutyát sétáltatni.

A belügyminisztérium adatai szerint múlt vasárnap óta 350 embert állítottak elő a rendőrök és a csendőrök, amiért megszegték az előírásokat és ellenkeztek a hatóságokkal. Összesen 31 ezer bírságot szabtak ki kisebb kihágások miatt szintén a járványügyi intézkedésekkel összefüggésben.

Kattints, és iratkozz fel a hírlevélre: https://netceleb.eu/hirlevel/

Az országban egyre több helyen teszik elérhetővé az autós gyorstesztelést. Például Galiciában és Andalúzia több városában is a koronavírusra jellemző tünetekkel rendelkező páciensek gépkocsival hajthatnak a kijelölt szűrőpontra, ahol az egészségügyi személyzet mintát vesz tőlük anélkül, hogy ki kellene szállniuk az autóból és érintkezésbe kerülnének másokkal is.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
Milyen maszk véd meg? Itt a válasz.
Milyen maszk véd meg? Itt a válasz

Milyen maszk véd meg? Itt a válasz. Dr Fekete Ferenc - Kérem osszátok meg hogy minél többen vigyázhassak egymásra! Nézzük,...

Honvédelmi miniszter: A járőröző katonák célja a biztonságérzet
Honvédelmi miniszter: A járőröző katonák célja a biztonságérzet

Honvédelmi miniszter: A járőröző katonák célja a biztonságérzet A katonai rendész járőr feladatai során nem cél az intézkedés, fő cél...

Close