Felfedezések, amik akár át is írhatják a történelmet.

Felfedezések, amik akár át is írhatják a történelmet.

Felfedezések, amik akár át is írhatják a történelmet.

Felfedezések, amik akár át is írhatják a történelmet.

loading...

A tudósokkal rendszeresen előfordul, hogy igazi meglepetés éri őket a munkájuk során. A következő öt felfedezés azonban különösen megdöbbentette őket, hiszen ezek akár át is írhatják a történelmet, ha a kutatók elég bizonyítékot találnak hozzá.

Római kard Kanadában: Egy tévéstáb véletlenül talált egy ősi római kardot Kanadában, az Új-Skócia államhoz tartozó Oak-szigeten. A vizsgálatok szerint a tárgy Kr.u. 200 óta ott lehetett. Ez azért volt megdöbbentő a történészek számára, mert így elképzelhető, hogy a rómaiak 800 évvel a vikingek előtt már jártak Észak-Amerikában.

A területen további furcsaságokra találtak, így például egy fába becsavart számszeríjra, egy római stílusú temetkezési helyre, kartaginai érmékre és olyan kövekre, amelyeken római írás szerepelhet. A leletek 1800 évvel ezelőtt készülhettek.

A tudósok feltételezése az, hogy a római és a karthaginiai felfedezők egy része nagyjából 1800 évvel ezelőtt eljuthatott nyugatra. Amennyiben a szakértői vizsgálatok igazolják ezt az elméletet, akkor ez megváltoztathatja az amerikai történelmet a tekintetben, hogy kik látogattak el először Amerikába.

loading...

Ősi majomcsontok Írországban: Furcsa sírt találtak az írországi Tara-hegységben. A feltárás során olyan csontokat találtak, amelyek majomtól származtak. Armagh megyében egy másik majom koponyára bukkantak, amiről kiderült, hogy 2300 éve lehetett ott. Rejtély, hogy hogyan kerültek oda a majmok.

A tudósok szerint az történhetett, hogy az ókorban valaki valamilyen okból kifolyólag Írországba vitte ezeket a majmokat, akiket aztán ott temettek el. Valószínű, hogy a majmokkal korai útvonalakon kereskedtek.

Egy ősi ír legenda arról szól, hogy varázserejű idegen emberek érkeztek az országba egy hatalmas hajóval, majd a Tara-hegyről vezették az embereket. Akadnak, akik szerint a rege megtörtént eseményről szól, és az idegenek a fejlett technológiákkal rendelkező egyiptomiak voltak.

Az ókori ír maradványokon végzett DNS-teszt eredménye szerint az ősük Közel-Keletről származott. Egy másik bizonyíték, hogy a Tara-hegy közelében egy 3800 évvel ezelőtt eltemetett fiú maradványaira bukkantak, nyakában egyiptomi nyaklánccal.

Majafestmények, amelyek fehér bőrű harcosokat mutatnak: Chichen Itza harcosok templomának falfestményein olyan jeleneteket találtak, amelyek nem illenek ahhoz, amit eddig a majákról tudunk.

Ezek a festmények olyan erőszakos csatákat mutatnak be, amelyekben sokszínű csapatok harcoltak az akkori Mexikóért. Néhány alak bőre sápadt fehér, másoké koromfekete, de barnák is előfordulnak.

A falfestmények mellett más bizonyítékok is azt a teóriát igazolják, hogy különféle fajok harcoltak a modern Mexikó körül. Ilyen alátámasztás lehet például az, hogy amikor Hernan Cortes a területre lépett, akkor úgy üdvözölték, hogy a visszatérő „fehér úr”, vagyis már járhatott ott más fehér ember is. Egy kétségbevont elmélet szerint ez valóban megtörténhetett.

Egy másik elképzelés szerint a fekete bőrű alakok északról érkezett aztékok lehettek, a fehérek pedig a vikingek. Egy teória szerint az Ari Marson nevű viking, aki Grönlandra akart hazaérni, eltévedt egy viharban, és rossz helyre érkezett.

Kínai jóslócsont-írás az Egyesült Államokban: John Ruskamp azon a véleményen van, hogy a kínaiak már a vikingek előtt eljuthattak Amerikába. Ezt a feltételezést arra alapozza, hogy különös szimbólumokat talált azokon a régi köveken, amelyeket 82 helyen, az USA déli részén találtak.

Ruskamp biztos benne, hogy ezek a vésetek olyan üzenetek, amelyeket jóslócsont-írással készítettek. Ez a kínai írás egyik legősibb fajtája, amit Kr.e. 1046 óta nem használnak. Ha Ruskamp elmélete bizonyítást nyer, akkor az azt jelentené, hogy a kínai telepesek már 3000 évvel ezelőtt ellátogattak Észak-Amerikába.

loading…


A fehér óriások indián legendái: 1857-ben a Comanche törzshöz tartozó bennszülettek a következő legendáról meséltek: „Megszámlálhatatlan holdakkal ezelőtt egy fehér ember, [305 centiméter magas], sokkal gazdagabb és hatalmasabb volt, mint bármely más itt élő fehér ember.

Elvitték az indiánokat otthonaikból, karddal hordták őket és elfoglalták azokat a völgyeket, amelyekben apjuk lakott.”

Úgy tűnt, hogy a történet a valós történelmi eseményekről szól, de ez a vélekedés megváltozott, amikor Oklahomában görög medált és két érmét találtak. Ezt követően Donald Yates genealógus bizonyítékokat gyűjtött, és felfedezte, hogy nem a Comanche legenda az egyetlen.

A törzs olyan legendáról is beszélt, amelyben fehér óriások jártak a mai Tennessee területén. Yates szerint görög felfedezőkről lehet szó, akik eljutottak Amerikába, ahol helyi emberekkel kellett harcolniuk.

loading…


Facebook hozzászólások
loading...
Read previous post:
A Fidesz lesöpörte az ellenzék Mészárost adóztató javaslatát - videó
A Fidesz lesöpörte az ellenzék Mészárost adóztató javaslatát – videó

A Fidesz lesöpörte az ellenzék Mészárost adóztató javaslatát - videó " A képviselői esküjüket szegték meg azok a képviselők, akik a...

Étkezési jegyeket fénymásoltak a Készenléti Rendőrség alkalmazottjai, kirúgták őket
Étkezési jegyeket fénymásoltak a Készenléti Rendőrség alkalmazottjai, kirúgták őket

Étkezési jegyeket fénymásoltak a Készenléti Rendőrség alkalmazottjai, kirúgták őket Étkezési jegyeket fénymásolt a Készenléti Rendőrség több alkalmazottja, köztük munkavállalók és...

Close